ghimbir

Ceaiul din radacina de ghimbir este una dintre bauturile preferate ale multor persoane, acest ceai fiind foarte usor de preparat, chiar si la domiciliu, fiind un tonic rapid. Nu veti avea nevoie de mult timp pentru a prepara acest ceai si veti vedea ca el va putea fi preparat cu usurinta la domiciliu. Veti avea nevoie doar de o bucata mica de radacina proaspata de ghimbir, apa, dar si miere. Veti obtine un ceai cu un gust foarte puternic, acesta fiind in acelasi timp si linistitor, dar si delicios.

Pentru a prepara acest ceai cu succes, trucul va fi sa fierbeti efectiv radacina de ghimbir si nu doar a o imersa in apa fierbinte. Scufundarea radacinii de ghimbir in apa nu va face decat sa rezulte o infuzie slab concentrata, aceasta avand o tenta usoara de ghimbir. Daca veti fierbe insa ghimbirul pentru cateva minute, veti putea extrage din interiorul acestuia, atat aroma, cat si esenta sa. Se va obtine in acest fel, un ceai puternic aromat. In functie de preferintele pe care le veti avea, ghimbirul poate infuza chiar si in apa fierbinte, la fel cum se prepara un ceai obisnuit.

Daca veti dori, trebuie sa stiti ca mai exista si posibilitatea adaugarii unui ingredient suplimentar, precum este cazul adaugarii de oregano uscat sau chiar frunze de rozmarin. Acestea sunt recunsocute pentru proprietatile benefice pe care le au asupra organismului, dar si pentru proprietatilee lor antiinnflamatorii, precum si de sustineere a respiratiei. Ele nu sunt un ingredient absolut necesar pentru ceai ghimbir, dar daca veti consuma acest ceai in lunile reci de iarna, atunci puteti sa includeti si aceste ingrediente. Aceste ingrediente suplimentare va vor ajuta astfel sa va sprijiniti imunitatea.

In cazul in care doriti, ceaiul poate fi finisat cu miere de albine, aceasta ajutand la indepartarea gustului amarui, caracteristic acestui ceai. Gustul amarui este mai pronuntat in cazul in care includeti si oregano sau rozmarin, de aceea poate fi o idee foarte buna sa adaugati si miere. In concluzie, pentru a va bucura de un ceai de ghimbir cat mai bun, tot ce veti avea nevoie va fi o radacina proaspata de ghimbir si apa plata. Alaturi de aceste doua ingrediente importante in realizarea ceaiului, mai puteti adauga si alte ingrediente, in functie de preferintele pe care le veti avea. Mai puteti adauga asadar lamaie, dar si miere, astfel incat sa obtineti un ceai foarte gustos.

Au văzut: 114