Dan Brown este unul dintre cei mai prolifici scriitori contemporani, uimind lumea cu thrillerele sale de senzatie. Povestea sa de viata este cat se poate de interesanta, inceputurile carierei fiind in cu totul alt domeniu decat literatura. Astfel, dupa ce a terminat colegiul Amhert, acesta a avut o cariera muzicala, fiind compozitor si cantaret. Abia in 1996 a devenit scriitor cu norma intreaga, renuntand la muzica si la catedra de profesor pe care o detinuse pana atunci.

Astazi, cartile sale sunt traduse in peste 40 de limbi, vandute in milioane de exemplare si ecranizate.

Care sunt cele mai bune carti ale lui Dan Brown?

1. Origini

Este un thriller care isi propune sa raspunda la intrebari existentiale, precum ” De unde venim?” sau ” Inctro ne indreptam?”. Eroul cartii este profesorul Robert Langdon, care incepe o aventura periculoasa cu scopul de a gasi inventia pierduta a fostului sau student, Edmond Kirsch. In carte sunt strabatute coridoarele intunecate ale istoriei secrete, este descoperit extremismul religios si apar tot felul de pericole. Origini este o carte care te tine in suspans pagina cu pagina, reusind sa castige interesul a milioane de cititori.

2. Fortareata digitala

Este un alt roman care ii face pe cititori sa descopere mistere. De data aceasta, frumoasa matematiciana Susan Fletcher trebuie sa descopere misterul unui cod imposibil de descifrat de computerele unei agentii americane secrete. Acest cod este, de fapt, un virus care daca nu este oprit la timp poate sa distruga toate computerele administratiei americane. Conspiratii secrete, aventura si un scenariu greu de patruns, toate reusesc sa te tina magnetizat in paginile cartii.

3. Codul lui Da Vinci

Este, probabil, cea mai cunoscuta carte a lui Dan Brown. Erou este tot profesorul Robert Langon care trebuie sa descifreze cateva indicii ascunse in picturile lui Leonardo si reuseste sa descopere un mister incredibil, pazit de secole, ce zguduie din temelii toate dogmele crestine. Chiar daca este pura fictiune, Codul lui Da Vinci a reusit sa dea nastere unui numar foarte mare de intrebari. Romanul a fost ecranizat in 2006 de catre Columbia Pictures si este unul dintre cele mai citite romane din ultima perioada.

4. Inferno

Un alt roman plin de aventura si mister, care a fost ecranizat si a reusit sa aiba un deosebit succes. De data aceasta, Robert Langdon, profesorul de simbolistica prezent in mai toate romanele lui Brown, trebuie sa descifreze o serie de coduri in poemul lui Dante Aligheri, ” Infernul”. Florenta este orasul in care se petrece intreaga aventura iar misterul este unul intens si cat se poate de atractiv.

5. Ingeri si demoni

Dan Brown ne-a obisnuit cu subiecte captivante si inedite. In aceasta carte subiectul abordat este rivalitatea dintre Vatican si organizatia secreta Illuminati. Actiunea este palpitanta, fiind abordate o multime de subiecte contemporane cum ar fi descoperirea antimateriei. Romanul este excelent atat pentru cei care doresc sa se destinda citind o poveste deosebita, cat si pentru cei care sunt pasionati de istorie si de mistere pe care aceasta le construieste de-a lungul timpului.

Lucruri inedite despre Dan Brown

  • Autorul se trezeste in fiecare zi la ora 4 pentru a scrie. Se crede ca nu a luat nicio pauza de la rutina sa de scris, de cand s-a apucat de aceasta activitate;
  • Codul lui Da Vinci s-a vandut in peste 80 de milioane de exemplare;
  • Oricat ar fi de greu de crezut, Dan Brown uraste sa citeasca fictiune. Cu toate astea, este unul dintre cei mai cititi autori de fictiune din lume.
Au văzut: 19