Yves Saint Laurent, un designer de moda francez, spune ca: “Cel mai frumos machiaj al unei femei este pasiunea. Insa cosmeticele sunt mai usor de cumparat.” Nimic mai adevarat pentru cineva care este pasionata de frumos, culori, texturi si de intreaga magie ce se poate crea pe fata unui om cu ajutorul produselor de machiaj. Dar, orice pasiune are nevoie de ustensilele potrivite pentru a crea adevarate opere de arta. Chiar daca sunt multe femei ce evita sa investeasca in pensule de machiaj, cu ajutorul acestora obtii un look profesional si trebuie sa le acorzi o atentie deosebita.

Putem spune ca un minim kit de pensule machiaj reprezinta elementul cheie in obtinerea efectului dorit. Spre exemplu, atunci cand aplicam fondul de ten si vrem sa obtinem un finish perfect ori cand aplicam fardul de pleoape si vrem sa distribuim uniform culoarea, avem nevoie de pensule de machiaj profesionale. Acestea nu sunt destinate doar make-up artistilor, ci oricui isi doreste sa aiba un machiaj executat corect, chiar daca este vorba de un machiaj de zi.

Pentru a nu fi nevoite sa le schimbam des sau mai grav, sa nu aiba efectul dorit atunci cand le utilizam, recomandam sa alegi pensule de machiaj de o calitate buna. La un moment dat, s-ar putea sa te simti coplesita cand iti vei da seama de cate pensule de machiaj ai nevoie in paleta larga de produse existente pe piata. In acest sens, ne-am gandit sa venim in ajutorul tau cu cateva detalii despre cum ar trebui sa arate un minim kit de pensule de machiaj pe care le poti lua cu tine oriunde.

Pensula pentru fond de ten
Exista doua tipuri de pensule de machiaj pentru aplicarea fondului de ten. Le recunosti fie dupa forma aplatizata, compacta si parul foarte fin, fie dupa forma circulara si parul la fel de fin. Pentru o acoperire mai mare, este ideal sa folosim o pensula plata, iar pentru o acoperire mai mica si un finish natural, folosim o pensula cu forma circulara, din par natural si par sintetic, pentru a uniformiza si a distribui produsul cat mai bine.

Pensula pentru pudra
Pensula pentru aplicarea pudrei este mare, rotunda si neteda. Este foarte important sa fie din fire moi pentru a nu-ti agresa pielea. Perii densi te ajuta sa aplici exact cantitatea de produs necesara fara a incarca tenul inestetic. Pudra se aplica pe fata cu ajutorul acestei pensule de machiaj in momentul in care machiajul este finalizat. Zonele pe care trebuie sa le pudrezi sunt nasul, fruntea si barbia, deoarece acestea sunt predispuse cel mai frecvent excesului de sebum.

Pensula pentru blush
Cand achizitionezi pensule de machiaj pentru aplicarea blush-ului, trebuie sa fie suficient de mari, incat sa acopere marul obrazului. Perii ar trebui sa fie moi, din par natural, cu margini curbate si tesite, facilitand o aplicare uniforma.

Pensula pentru fardul de ochi
Machiajul ochilor este unul mai complex, de aceea solicita putin mai multa indemanare, si bineinteles, ai nevoie de pensule de machiaj potrivite. In acest caz, avem nevoie de mai multe pensule cu care putem realiza machiajul ochilor, dar si al sprancenelor. Cu alte cuvinte, ai nevoie de pensule pentru machiaj pentru distribuirea uniforma a fardului de pleoape, pentru blending, o pensula compacta care te ajuta sa plasezi culoarea in pliul pleoapei, o alta pensula plata cu ajutorul careia obtinem un efect mai pigmentat al fardului.

Melkior Professional a creat o colectie de pensule de machiaj de cea mai inalta calitate, care vor face ca totul sa para o joaca. Completeaza-ti acum kitul de machiaj ca o profesionista si bucura-te de vacante frumoase!

Au văzut: 186