Cititul este o activitate foarte importanta, aceasta activitate fiind benefica din multe puncte de vedere. Exista o multime de motive pentru a citi, de aceea este important sa aveti toate aceste motive in vedere. Este important asadar sa cititi cat mai multe carti pentru ca acestea va ajuta foarte mult.

De ce sa cititi cat mai multe carti?

In primul rand, cartile va ofera o multime de cunostinte. Acestea sunt o adevarata sursa de informatii. O carte citita inseamna o informatie noua, de aceea cartile ne ofera aceasta posibilitate de a acumula cat mai multe informatii. Un alt lucru pe care cartile il ofera este reducerea semnificativa a stresului, precum si a depresiei. Optand pentru aceste carti, veti lua o decizie foarte buna, cititul avand un efect pozitiv asupra corpului.

O carte ne poate relaxa foarte mult, iar stresul va reusi si el sa dispara daca veti avea in vedere sa cititi cat mai mult. Exista o multime de carti pe care le puteti avea in vedere. Aceste carti va ofera o claritate mentala, dar si fizica, reusind in acelasi timp sa inlature depresia.

Cartile sunt importante si pentru ca ajuta la dezvoltarea creiereului. Multe studii au aratat faptul ca aceste carti sunt importante pentru a antrena creierul. Acesta va fi mentinut in acest fel activ, cititul reusind sa previna dementa si chiar boala Alzheimer. Este important sa va mentineti creierul cat mai sanatos si mai puternic, de aceea cartile sunt importante din acest punct de vedere. Cititul este foarte asemanator cu rezolvarea unui puzzle care va antreneaza si va tine in priza.

Cartile mai sunt bune si pentru faptul ca reusesc sa imbunatateasca memoria. Atunci cand cititi o carte, trebuie sa memorati si personajele, trecutul lor, precum si spatiul. De asemenea, va intereseaza conflictul, intriga si actiunea, de aceea trebuie sa intelegeti ceea ce cititi. Pe masura ce creierul inregistreaza toate aceste lucruri, memoria devine mai buna, dar si mai eficienta.

Un alt lucru pe care reusesc sa-l faca cartile este ca acestea dezvolta si abilitatile de gandire critica. Unul dintre motivele importante de a citi carti este ca acestea va dezvolta gandirea critica. Daca cititi romane politiste de exemplu, atunci mintea va deveni mai agera, dar si mai perspicace. Gandirea critica este asadar importanta, mai ales atunci cand trebuie luate decizii cat mai importante. Cartile reusesc si sa perfectioneze comunicarea, vocabularul, dar si scrisul.

Cititul este apreciat pentru ca imbogateste vocabularul. Atunci cand citim, intalnim o multime de termeni, dialecte, precum si stiluri de scriere. Comunicarea in acest caz va fi una complexa. In acest fel, vom putea relationa mult mai bine cu persoanele din jurul nostru.

Concluzii:
Cartile mai sunt avantajoase si pentrui ca ajuta la comunicare, Atunci cand citim o carte, atentia noastra se concentreaza pe ceea ce citim. Ochii si gandurile noastre sunt scufundate in detaliile povestirii pe care o citim. Daca cititi timp de 20 de minute in fiecare zi, atunci veti fi mereu uimiti de concentrarea de care veti da dovada pe parcursul zilei.