pofta de dulce

Postul intermitent sau, intermittent fasting, dincolo de a fi o dieta, este si un stil de viata si o disciplina alimentara. Nu este pentru toata lumea, dar, cu siguranta, daca ti-ai propus sa slabesti atunci poate sa te ajute sa arzi kilogramele in plus. 

Postul intermitent este benefic atat din punct de vedere al slabirii simple si fara numararea caloriilor, dar, mai mult, poate deveni un mod de viata sanatos. Prin imbinarea factorilor psihologici, a dietei ketogenice si postul intermitent, Anca Alungulesei a creat un program eficient de slabire, adresat inclusiv persoanelor care au nevoie sa scada 10- 20 kg. 

Sfaturi utile pentru a slabi usor cu post intermitent 

Inainte de a folosi aceasta metoda de slabit trebuie sa retii ca folosind postul intermitent nu inseamna sa mananci orice si oricand fara sa  te ingrasi. Dimpotriva, intervalele de repaus alimentar sunt importante. Efectul postului intermitent este acela de a te ajuta sa iti controlezi mult mai bine foamea ceea ce este un avantaj mai ales pentru cei care se lupta cu senzatia de foame sau pofta.  

Totusi, va fi necesar sa existe o perioada de adaptare, iar prima saptamana va fi cea mai grea. De asemenea, trebuie sa retii ca aceasta dieta pentru a fi eficienta trebuie sa fie tinuta neintrerupt pe perioada in care doresti sa slabesti pentru ca este vorba despre un nou stil de viata pe care sa il adopti.

Postul intermitent este un mod bun de a controla poftele, insa, este bine ca in aceasta perioada sa renunti la tot ceea ce inseamna ”ciuguleala” intre mese.  Pofta de dulce sau acel snack aparent nevinovat, in timp si necontrolat, poate conduce la obezitate. 

Avantaje ale postului intermitent:

  • slabirea eficienta si fara numararea caloriilor. 
  • autofagia si refacere celulara
  • cultivarea muschiului disciplinei.

Postul intermitent este un stil de viata pentru un stil de viata sanatos

Postul intermitent inseamna sa compactezi mesele zilei si aportul caloric intr-un anumit interval orar.  Un mod simplu este renunti la prima masa a zilei, la micul dejun. Incearca sa consumi alimente cat mai naturale si cat mai putin procesate. 

Pentru ca prin intrarea in cetoza apare si procesul de autofagie, postul intermitent este recomandat inclusiv terapeutic, in afectiuni cronice. 

In plus, repausul alimentar este bine-venit pentru corp pentru ca acesta sa se refaca. 

Orice obicei se dezvolta in mai mult de 21 de zile. O data ce ai trecut de primele zile ale postului intermitent vei incepe sa constati ca noul tau stil de viata incepe sa prinda contur. Totusi, nu te baza pe faptul ca vei slabi doar prin a renunta la o masa si nu intrerupe exercitiile fizice. Daca obisnuiesti sa faci alergari dimineata, atunci este recomandat sa continui obiceiurile tale sanatoase. In timp, iti vei sa seama ca acest post intermitent iti face bine insa, ca si orice alta metoda de slabit este recomandat sa nu exagerezi. Acorda-ti un numar de calorii zilnice suficiente pentru a-ti pastra energia si vitalitatea. 

Anca Alungulesei este terapeut in nutritie, cu o expertiza de peste 10 ani in domeniul alimentatiei sanatoase. Ea a creat metoda revolutionară de slăbit Psiho-Dieta, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vietii.

Au văzut: 2645