Probabil o intrebare pe care nu ti-ai intrebat-o niciodata, sunt obiecte simple dar delicate pe care le punem fara sa ne gandim la asta. Firește, cele mai multe piese de bijuterii au “un sens simbolic” pentru motivul pentru care le purtați, cum ar fi o zi de naștere, amintirea unui iubit etc., dar de ce purtăm cu adevărat bijuterii? Atât bărbații, cât și femeile au purtat bijuterii din zilele Egiptului antic și probabil chiar mai mult, de unde au început toate acestea?

Cand a inceput purtarea bijuteriilor

Indiferent cine sunteți pe acest pământ, bijuteria este o formă universală de exprimare și a fost de mii și mii de ani, chiar și de 90.000 de ani! Dacă ne-am întoarce in timp când primele bijuterii au fost purtate vreodată, veti găsi crengi, cochilii, oase, pene și alte piese diferite care făceau parte din mediul înconjurător. Deși nu erau la fel de strălucitoare ca un diamant, animalele erau de asemenea incluse în această listă ca pendant și talisman ca bijuteriile, în care aceste culturi le-au plasat calități spirituale și magice.

Chiar dacă nu era neapărat numită ca bijuterie, purtarea obiectelor pe corp a evoluat în mod clar, dar încă menține același concept, există un motiv că aceste obiecte au fost purtate în primul rând și reprezintă totuși un motiv similar pentru care purtăm bijuterii acum.

Aceste “sensuri” în culturile antice ar fi fost extrase din credințele lor, ritualurile și zeii care au jucat un rol imens în civilizația lor, așa că, deși uneori bijuteriile pot fi mici și delicate, au avut în mod clar un rol important în viață și încă mai au astăzi , de exemplu, mulți oameni poartă o cruce creștină sau alt simbol care le amintește de credința lor și de alte credințe.

De ce as purta bijuterii?

Dacă nu purtați bijuterii pentru a vă proteja de monștri sau pentru a reprezenta zeii în care credeați, cu siguranță purtați bijuterii pentru a vă însemna clar bogăția. Odată ce pietre prețioase și metale au fost descoperite, minate și forjate în pietre frumoase, valoarea le-a fost pusă pe seama lor. Puteți găsi tot felul de resurse online care vorbesc despre modul în care Cleopatra purta bijuterii care vorbeau despre bogăția ei .

 Bijuteriile care reprezintă statutul dvs. social nu sunt decât un motiv mic în spatele motivului pentru care purtăm bijuterii. Dacă nu purtați deloc bijuterii, atunci, odată ce ați devenit logodiți sau căsătoriți,  cum s-a întâmplat? Deoarece există numeroase culturi în întreaga lume, fiecare dintre ele va avea raționamentul propriu pentru motivul pentru care poartă  verighete si inele de logodna  cu toate acestea toate au un singur lucru în comun; este un simbol pentru a reprezenta un cuplu care se reuneste, indiferent daca este vorba doar de motive legale sau de un act autentic de dragoste.

Este interesant să știm că acest motiv special pentru purtarea unui inel a călătorit de-a lungul timpului, din timpurile Egiptului Antic, Greciei și Romei și, treptat, în timp, aceste piese au devenit mai decadente și mai rafinate pentru a se potrivi cu ziua modernă.

Au văzut: 124