Asemenea oamenilor care au joburi ce ii solicita sa stea aproape intreaga zi la birou, cei pasionati de jocuri trebuie sa isi petreaca ore intregi pe un scaun, in fata calculatorului. Scaunele de birou au cunoscut o investitie de timp si resurse pentru modernizare si cei mai multi directori de firme se asigura ca angajatii lor beneficiaza de confort maxim. In acelasi timp si scaunele de gaming au trebuit a fi actualizate in conformitate cu cerintele si nevoile utilizatorilor.

Specialistii de la Scauneonline.ro recomanda sa nu fii econom atunci cand vine vorba de alegerea scaunului de gaming pentru ca sanatatea ta este in joc. Motivele pentru care e important sa investesti intr-un asemenea produs vor fi prezentate in continuarea acestui articol.

De ce sa nu optezi pentru un scaun obisnuit de birou?

Corpul uman nu este nicidecum construit pentru a petrece atat de mult timp sezand, asa cum procedam in zilele noastre, la munca sau acasa. Organismul uman este construit pentru miscare, salt, alergare; singurele perioade necesare pentru stat jos fiind acelea de odihna. Asadar, un scaun normal, neadaptat sederii pe termen lung, nu va face decat sa cauzeze daune sanatatii precum:

         slabirea rezistentei muschilor care sustin postura

         blocarea circulatiei sangelui in partea inferioara a corpului

         determina adoptarea unei pozitii incorecte (cocosat, cu gatul in fata)

         duce la pierderea concentrarii si a motivatiei (asupra jocului)

5 motive pentru care sa investesti intr-un scaun de gaming de calitate

  1.   Reducerea durerilor de spate

Un scaun ergonomic, cu capacitatea de a se adapta corpului tau va contribui la mentinerea unei posturi corecte si va reduce riscul aparitiei durerilor de spate. Opteaza pentru un scaun care se ajusteaza si care corespunde inaltimii si greutatii tale.

  1.   Asigurarea confortului

Confortul se asociaza cu starea de sanatate a organismului tau, de aceea este indicat sa testezi scaunul de gaming inainte de a il cumpara. Timpul indelungat pe care urmeaza sa il petreci pe acel scaun va dicta evolutia sanatatii tale fizice si lipsa unui confort potrivit isi va pune amprenta. Un scaun calitativ este realizat dintr-un material rezistent si cuprinde spuma cu memorie.

  1.   Rezistenta

Durabilitatea este un factor principal in alegerea unui scaun de gaming si un atribut pe care multi gameri il cauta. Construit din materiale rezistente si cu functii de reglare, un scaun potrivit are potentialul de a fi utilizat pentru mult timp.

  1.   Cresterea performantei

Jocurile, fie ca sunt online cu alti competitori reali, fie ca sunt offline cu propriul calculator, implica multa atentie si skilluri de viteza, strategie. De multe ori, mediul inconjurator (zgomot, oameni), te pot distrage de la joc si iti pot aduce esecul acelei sesiuni pentru care ai petrecut mult timp. Imagineaza-ti ca ai stat si pe un scaun inconfortabil sau ca exact acesta a fost cauza pentru care ai pierdut. Investirea intr-un scaun conceput special pentru gaming, te va ajuta sa iti cresti performantele si sa iti imbunatatesti abilitatile.

  1.   Mentinerea concentrarii

Prin caracteristica principala de reducerea a durerilor de spate, umeri si gat, un scaun de gaming calitativ va contribui la mentinerea concentrarii tale asupra jocului.

Au văzut: 193