Atunci cand parintii observa ca baietii sau fetitele lor au inclinatii speciale pentru un anumit domeniu, ar trebui sa ii sustina sa isi gaseasca vocatia. De exemplu, daca micutii indragesc muzica si, in mod special pianul, ii pot inscrie la cursuri de pian pentru copii pentru a avea certitudinea ca au sansa de a performa la acest instrument elegant si rafinat.

Cursurile de pian pentru copii nu numai ca le intareste increderea in fortele proprii, ci ii ajuta sa invete cum sa atinga clapele in asa fel incat sa redea sunete minunate si sa reproduca melodii cunoscute in intreaga lume. Pianul este un instrument extrem de elegant si de captivant si se va dovedi alegerea potrivita pentru incepatori in ale muzicii. Aceste lectii sunt adaptate varstei si gradului de cunostinte ale elevilor, imbunatatindu-le acestora concentrarea, capacitatea de a se relaxa si disciplina in invatare in mai multe domenii.

Motivele principale pentru a inscrie baiatul sau fetita la cursuri de pian pentru copii de la varste fragede

Cu cat un instrument este invatat la varste mai fragede, cu atat copiii vor avea sansa sa progreseze rapid si sa urmeze, de ce nu, o cariera din aceasta pasiune sau sa poata impresiona prietenii, parintii si colegii cu melodii minunate.

Studiul pianului nu antreneaza numai mintea si mainile, ci are mult mai multe beneficii care se vor cunoaste in timp asupra cursantului. Copilul isi va dezolta abilitati cognitive, alte tipuri de memorie decat cea muzicala, ci si capacitatea de gandire spatiala necesara in intelegerea stiintelor exacte.

Cursurile de pian pentru copii le stimuleaza acestora imaginatia, atentia, concentrarea si disciplina. Sub indrumarea unui profesor bun, copilul isi va dezvolta abilitati utile in numeroase situatii de viata.

Mai mult decat atat, cursurile de pian sunt relaxante si nu pot fi comparate cu acele cursuri stresante de la scoala sau cu meditatiile suplimentare. Copiii invata sa isi depasesca tracul firesc in sustinerea unui recital, invata sa  isi stapaneasca emotiile si sa se obisnuiasca cu prezenta unui public mai larg.

Sunt si terapeuti care sugereaza parintilor sa isi inscrie copiii la cursuri de pian sau de alt instrument pentru a-i scapa de stress sau pentru a ameliora un sindrom de deficit de atentie. Pianul ii va face pe copii sa se simta mai calmi si mult mai concentrati. Fara doar si poate, cursurile de pian pentru copii reprezinta o oportunitate clara pentru copiii care dezvolta anumite abiltati si inclinatii in muzica.

Nu exista o varsta optima pentru a inscrie copilul la cursurile de pian, insa specialistii sugereaza faptul ca in jurul varstei de 4 ani parintii pot face acest pas care ii va ajuta pe viitor nu numai sa isi concentreze atentia, sa isi exprime emotiile, sa isi dezvolte creierul, ci si sa obtina un sentiment de implinire ca exceleaza intr-un domeniu pe care altii il privesc cu o oarecare reticenta.

Au văzut: 1078