Transformarea podului în mansardă vine cu o serie de avantaje pe care este posibil să nu le fi luat în calcul la o primă vedere. În primul rând, este vorba despre obținerea unui spațiu în plus, indiferent dacă va fi unul strict pentru depozitare sau pentru locuit.

Mansarda poate deveni cu ușurință o sală de sport, o cameră de jocuri, un living sau chiar un dormitor, însă poate fi utilată doar cu dulapuri și biblioteci, servind drept spațiu de depozitare. În al doilea rând, dacă vă doriți să vă extindeți locuința, transformarea podului în mansardă este mult mai economă, decât adăugarea unei extensii casei, proces ce necesită documente legislative și proceduri complicate.

Tot în legătură cu acest aspect, nici nu veți pierde spațiu exterior din curte pentru a mai construi o cameră. Ca aspecte financiar, este extrem de ușor să obțineți o returnare a investiției, mai ales dacă dispuneți de baie la mansardă – această poate fi dată în chirie sau închiriată în regim hotelier.

În cazul în care v-ați gândit să vă transformați podul în mansardă sau deja dispuneți de o mansardă, atunci puteți consulta și site-ul mansardacasei.ro. Aici veți găsi noutăți despre cum se construiește o mansardă, cum se amenajează, ce tip de ferestre trebuie să alegeți, precum și exemple de proiecte de case cu mansardă.

Au văzut: 204