Pentru ca poti alege dintre o multime de variante de incalzire a unei locuinte acest pas poate deveni unul greu de facut, mai ales daca esti la inceput in acest domeniu. Un lucru il stii cu siguranta: iti doresti ca propria locuinta sa fie bine incalzita, sa poti folosi apa calda oricand doresti si sa nu depui prea mult efort pentru aceste rezultate.

Chiar daca locuiesti la casa sau la apartament, o centrala termina pe peleti iti poate garanta confortul termic de care ai nevoie in perioada rece din an. Cea mai des intalnita solutie de incalzire este arderea lemnului in diferite forme ale acestuia. Cu totii stim ca lemnul emana caldura prin ardere, dar de ce trebuie sa alegem centrala pe peleti? Aflam in urmatoarele randuri.

Lemnul poate fi greu de depozitat, mai ales atunci cand locuiesti la apartament. La curte, chiar daca beneficiezi de mai mult spatiu, nu poti oferi intotdeauna cele mai bune conditii de depozitare. Este important sa stii ca trebuie sa alimentezi centrala doar cu lemn uscat, deci cel pe care-l depozitezi langa casa, in ploaie si la temperaturi scazute nu este cel mai potrivit.

O solutie ecologica este reprezentata de incalzirea prin peleti. Acest tip iti poate oferi si confortul la care visezi. Nu trebuie sa alimentezi zilnic centrala, iar depozitarea peletilor nu reprezinta deloc o bataie de cap.

O centrala pe peleti poate fi alimentata chiar si pentru o saptamana, iar acest lucru este posibil deoarece centrala va arde peletii doar atunci cand trebuie sa creasca temperatura in locuinta sau sa incalzeasca apa. Ai de ales dintre mai multe tipuri de peleti, fiecare vine cu mai multe avantaje. Poti cumpara, cel putin la inceput, saculeti din fiecare tip si sa tragi propriile concluzii.

De ce sa folosesti peleti ecologici pentru incalzire?

Sentimentul pe care il ai atunci cand arunci in foc mai multe bucati de lemn nu este tocmai placut, mai ales daca te gandesti la copacul care a fost taiat, de multe ori complet sanatos. Peletii sunt construiti din resturi lemnoase, adica din partea lemnului care nu poate fi folosita in alte industrii. In schimbul lemnului care poate fi folosit in alte scopuri poti arde resturile rezultate din urma taierii lui, de aceea aceasta solutie de incalzire este una ecologica.

Un alt aspect, foarte important, este cel al puterii calorice rezultate in urma arderii. Peletii rezulta o cantitate mai mare de caldura decat lemnul obisnuit, iar de aici putem trage mai multe concluzii.

Poti avea o locuinta bine incalzita in fiecare anotimp din perioada rece fara prea mult efort si, cel mai important, fara prea costuri mari. Trebuie doar sa alegi sa-ti incalzesti casa sau apartamentul cu o centrala pe peleti si sa cumperi diferite tipuri de peleti de pe magazinul online tomibena.ro.

Testeaza saculetii de 15 kg din fiecare tip de rumegus, iar mai apoi poti comanda o cantitate mare de peleti pe care sa-i folosesti pe toata perioada iernii.

Au văzut: 2439