Relatiile Toxice - Terapie NLP

Relatiile toxice

Ai ajuns intr-un impas, in care pur si simplu nu mai stii ce sa faci sau ce ar trebui sa faci pentru a scapa de acest sentiment, sentiment ca ceva nu este in regula, un sentiment ce se transpune atat emotional cat si fizic. Nervii, emotiile contradictorii, certurile si dezinteresul incep sa te afecteze din ce in ce mai tare insa iti spui ca “lasa, trece si asta, o iert si pe asta, nu e chiar asa de grav” sau astfel de mesaje asemanatoare care valideaza ceea ce poate stii in subconstient. Esti intr-o relatie toxica. 

De ce ramanem in relatiile toxice?

Si desi acum constient, constienta de toate aceste aspecte parca tot nu iti vine sa crezi sau sa recunosti cu adevarat ca relatia ta nu este ok. Sunt sigur ca o gramada de detalii din relatia ta au fost puse sub lupa, analizate cap coada insa nu ai ajuns la concluzia corecta. Ca realizezi sau ca nu realizezi ca relatia ta este toxica este necesar sa stii de ce preferi sa stai intr-o relatie nepotritivita pentru a intelege mai adanc problema. 

“E cald si bine” – O relatie, indiferent de comportamentul partenerilor este precum o camera incalzita dupa o zi intreaga in frig, pare ca si o plapuma ce acopera alte probleme, iar daca e cald si bine macar putin din acea zi atunci preferam sa ramanem pentru acea briza calda. Este necesar sa stii ca acea caldura nu este ok daca este impartita sau este o caldura rationata. Intr-o relatie in care amandoi parteneri se incurajeaza si se dezvolta personal, caldura trebuie sa fie reciproca si pe cat se poate constanta. 

E usor – Deja, aceasta relatie unde cunosti persoana de atata timp este usoara, ai liberul arbitru de a face ceea ce doresti, de a iti petrece cat timp doresti cu persoana aceea si in plus e acolo, cumva de rezerva in caz ca alte planuri nu functioneaza. Intr-o relatie sanatoasa este necesar sa iti doresti sa petreci timpul cu cealalta persoana si nu sa mentii relatia doar pentru ca e mai usor decat sa treci din nou printr-un proces de intalniri, etc..

“Din obisnuinta” – Unele gesturi, unele tabieturi sunt deja sincronizate cu acea persoana si in ciuda faptului ca realizezi ca relatia este toxica din obisnuita nu renunti, practic te invarti in cerc, realizand aceleasi greseli. Un astfel de blocaj duce la mai multa suferinta, iar in cazul in care obisnuinta te-a facut sa ramai in aceasta relatie toxica este cazul sa apelezi la un psiholog, comportamentul, gesturile, actiunile toxice si nesanatoase te pot afecta pe termen lung. Nu ezita sa apelezi chiar la un psiholog online sau la un forum cu pareri ale psihologilor de pe online pentru a realiza ca nu este in regula sa ramai intr-o relatie toxica. 

Cum iesim dintr-o relatie toxica?

O relatie toxica iti poate afecta atat increderea in sine cat si parerea despre relatie, parerea despre cat si cum meriti sa fii iubit, iubita asa ca in momentul in care o relatie sau partenerul devine insuportabil sau pur si simplu unele intamplari te lasa fara respiratie este timpul sa apelezi la un psiholog fie el si online pentru a putea intelege prin ceea ce treci si cum poti sa treci peste. Am gasit chiar si un curs terapeutic online care te poate ajuta sa treci peste relatiile toxice si sa iti recapeti increderea in tine.

Tu ai fost vreodata in relatii toxice? Care a fost motivul pentru care ai stat? Ce sfaturi ai pentru cei ce trec prin asa ceva?

Au văzut: 687