Pentru transportatori, verificarile periodice ale vehiculelor la un service camioane nu sunt un moft ci o necesitate. In industria de transporturi internationale, vehiculele circula saptamani sau chiar luni de zile fara sa ajunga la sediu sau macar in tara.

Chiar si reparatiile cele mai banale care se ivesc in timpul deplasarii, sunt facute la cel mai apropiat service de camioane. Aceste reparatii insa pot fi costisitoare si de multe ori necesita o perioada mai lunga, ceea ce dauneaza afacerii.

Tocmai din acest motiv cea mai buna perioada pentru verificari si reparatii la camion este cand se intoarce din deplasare. In acest timp camionul va fi pregatit sa reziste in urmatoarea cursa lunga.

Verificari periodice la service camioane

Orice vehicul care este supus unui efort continuu, necesita verificari si reparatii de intretinere. Aici nu ne gandim doar la schimbul de ulei sau filtre, ci si la  componente sau piese care dau semne de oboseala sau de functionare deficitara.

Reintoarcerea dintr-o cursa lunga este un moment bun in care vehiculul sa fie verificat daca necesita sau nu reparatii si facute lucrarile de intretinere. Soferul vehiculului stie cel mai bine cum s-a comportat acesta pe drumurile lungi, daca a avut sau nu simptome de defectiune.

Aceste semnale de defectiune pot fi de multe feluri si la multe componente. De exemplu schimbarea deficitara a vitezelor este un semnal care arata probleme la cutia de viteze.

Poate fi o problema mica ce se poate rezolva prin schimbarea uleiului din cutia de viteze sau o problema mai mare care necesita schimbarea mai multor piese. Fara o verificare amanuntita, unele probleme nu pot fi depistate iar acestea pot cauza defectiuni ulterioare serioase.

Reparatii de intretinere in perioada de repaus

O firma de transport cu o logistica bine pusa la punct isi programeaza reparatiile la vehicule exact in perioada in care soferul este la sol. Cum acesta a fost plecat in deplasari, mai multe saptamani la rand, la intoarcere primeste cateva zile in care  ramane acasa si se ocupa de lucrarile de intretinere ale vehiculului.

Este o perioada de semi odihna in care responsabilitatea soferului este sa duca vehiculul la verificari si la eventualele reparatii.

In functie de simptomele aparute in timpul deplasarii, mecanicii depisteaza problemele si le rezolva. Astfel vehiculul reparat poata circula in urmatoarea deplasara in maxima siguranta.

Au văzut: 6