Resursa umana influenteaza considerabil productivitatea si profitabilitatea unei afaceri, indiferent de dimensiunea acesteia. Fiecare persoana angajata are un rol crucial in aria sa de expertiza, fie ca este vorba de marketing, vanzari sau administratie. De aceea, atat pierderea angajatilor, cat si deficitul de personal pot avea un impact extrem de mare.

Pentru ca angajatorii romani se confrunta din ce in ce mai des cu aceste situatii, apelarea la o firma de recrutare de personal, care sa inteleaga nevoile pietei muncii din Romania, poate fi solutia salvatoare. Afla in continuare cum te poate ajuta o astfel de companie si in ce domenii recruteaza forta de munca.

Cum te poate ajuta o firma de recrutare pentru personal strain?

Majoritatea companiilor din Romania s-au confruntat in ultimii ani cu dificultati in gasirea angajatilor potriviti. Indiferent de domeniu sau de gradul de calificare cerut, deficitul de personal a devenit o problema pentru afacerile autohtone din diverse motive:  

  • Scaderea continua a numarului de candidati disponibili;
  • Candidatii nu corespund cerintelor de angajare;
  • Fluctuatia continua a personalului;
  • Cresterea pretentiilor salariale fara a creste gradul de implicare si productivitate;
  • Persoanele apte sa lucreze nu isi mai doresc acest lucru;
  • Exodul masiv al fortei de munca catre alte tari.

Oricare ar fi cauza, atat muncitorii calificati, cat si cei necalificati, lipsesc din domeniul hotelier, constructii, productie, agricultura sau curatenie/menaj. Prin urmare, angajarea muncitorilor asiatici devine un trend si o solutie pentru firmele romanesti. Indiferent de nevoile cu care se confrunta business-ul tau, poti apela la o firma de recrutare de personal din Asia. International Work Finder te poate ajuta sa gasesti exact ce ti se potriveste in functie de specificul afacerii tale. Iata exact domeniile pentru care poti recruta forta de munca asiatica:

Constructii – fiind un domeniu atat de vast, cerintele pentru forta de munca in constructii sunt in permanenta crestere. Personalul asiatic s-a remarcat in acest sector prin loialitate si seriozitate, de aceea reprezinta o solutie pentru a acoperi nevoile firmelor romanesti.

HoReCa – fie ca ai nevoie de bucatari, ajutor de bucatari, barmani sau ospatari, forta de munca din Asia include si absolventi ai unor scoli profesionale specifice, cu experienta in acest domeniu. Recrutarea lor se face pe baza de proba de lucru iar printre cerinte se numara experienta anterioara si cunoasterea limbii engleze.

Agricultura – muncitorii din Asia au o vasta experienta in sectorul agriculturii, fiind obsinuiti cu astfel de job-uri. De aceea, poti gasi cu usurinta culegatori, tractoristi sau ingrijitori de animale.

Productie – fabricile din Romania au nevoie permanenta de persoane care sa indeplineasca sarcini repetitive ce necesita multa rabdare si atentie. Muncitorii asiatici sunt foarte potriviti pentru meserii precum croitori, operatori CNC sau operatori pe masini.

Acestea sunt doar cateva dintre domeniile care s-au confruntat in ultimii ani cu gasirea angajatilor potriviti. Pe langa cele mentionate mai sus, exista necesitatea unei forte de munca dinamice si dedicate si in sectorul auto, asistenta/ingrijire, FMCG si lista poate continua. In acest context, solutia este data de companiile de recrutare de muncitori asiatici, care pot interveni cu succes in acoperirea deficitului de personal al firmelor romanesti.

Sursa foto: pexels.com