Te-ai gândit vreodată să încerci această meserie ca mai mult decât o alternativă dacă lucrurile nu merg bine în viața ta profesională? Multe persoane sunt absolut convinse că meseria de model de videochat este una extrem de simplă și care poate fi făcută de oricine. Prejudecățile includ lipsa de cunoștințe sau de abilități, ca fapt ce le determină pe modele să recurgă la această carieră. Nimic mai fals! Printre modelele de videochat se numără persoane care au lucrat în corporații, în sistemul de învățământ și chiar în alte domenii care necesită un nivel de cunoștințe ridicat. Așadar, vom demonta astăzi mitul simplității acestei meserii. 

Trebuie să știi cel puțin o limbă străină

Chiar dacă la început te vei ajuta de răspunsuri și fraze prestabilite sau de traineri care vor tasta pentru tine, succesul în această industrie te va ocoli cu siguranță dacă nu cunoști cel puțin o limbă străină, de preferat engleza. Desigur, ai nevoie și de cunoștințe de operare a calculatorului, dar acestea se dobândesc destul de repede și de ușor. 

Deși nu multă lume înțelege acest aspect, considerând că videochatul este despre nuditate, adevărata artă implicată în această activitate este cea a conversației. Poate că ai un bagaj de cunoștințe desăvârșit, dar fără noțiunile de bază ale unei limbi străine îți va fi foarte greu să porți conversații interesante și pline de însemnătate cu clienții tăi. Din fericire, dacă ai cunoștințe de bază de limba engleză, poți să te angajezi la Models4Models, studio de videochat în zona Unirii, care îți va pune la dispoziție și cursuri speciale de limba engleză.

Trebuie să ai o cultură generală serioasă

Contrar așteptărilor, meseria de model de videochat nu va fi una de succes pentru fetele care au fugit de carte. Pentru a purta o conversație adevărată este necesar să știi mai mult decât cum să bați din gene. Până să ajungi să-ți seduci partenerul de discuție, trebuie întâi să creezi un cadru relaxat în care să se simtă confortabil să se destăinuie sau să-ți pună întrebări. 

Îți va fi foarte greu să comunici cu utilizatorul comun al acestor platforme dacă nu vei fi pregătită să te angajezi în discuții pe diverse teme de interes general sau nu vei avea un răspuns pentru majoritatea întrebărilor sale. O să trebuiască și să te documentezi serios pentru a-i înțelege cultura. 

Trebuie să ai răbdare și să-ți placă să comunici cu oamenii

Categoric nu oricine are un viitor în această meserie și argumentul principal este chiar natura umană. Să recunoaștem, nu toți suntem adepții unui job în care trebuie constant să interacționăm cu alte persoane. Unii dintre noi preferăm pur și simplu liniștea biroului personal și a activităților întreprinse pe cont propriu. Pe de altă parte, videochatul este o afacere cu și pentru oameni. 

Pentru a crea o relație de lungă durată cu membrii platformelor pe care vei activa, este necesar să ai răbdare cu ei, să le asculți problemele, să le înțelegi frustrările, să le îndeplinești dorințele, toate acestea cu zâmbetul pe buze. Și crede-ne, nu vei putea juca entuziasmul la nesfârșit. Dacă nu ești genul de persoană care să-și ia energia din interacțiunea cu alți oameni, te vei simți destul de des extenuată la sfârșitul unei zile de muncă. 

Acestea fiind spuse, sperăm că ți-am demonstrat că videochatul nu este o meserie simplă și categoric nu este pentru oricine, dar poate fi foarte frumoasă și profitabilă dacă este făcută cu pasiune și aplomb. Chiar dacă nu ai toate calitățile de mai sus, amintește-ți că totul se poate învăța și educa în timp. 

Au văzut: 987