Industria jocurilor video a reusit sa se dezvolte cu o viteza remarcabila in ultima perioada. Acest lucru se datoreaza nu numai aparitiilor constante de noi tehnologii, ci si al timpului petrecut de oameni in fata ecranelor in fiecare zi. Intrucat tot mai multe persoane aleg sa isi petreaca timpul liber intr-o lume din mediul virtual, oamenii au ajuns sa profite de acest lucru, creand diverse metode prin care jucatorii isi pot castiga existenta online. Citeste mai departe pentru a afla 3 activitati prin care un astfel de jucator poate genera venit folosindu-se de jocurile pe calculator.

Iata cateva metode prin care poti transforma un joc pe calculator intr-o sursa de venit

  1. Streamingul online – daca esti suficient de bun la un anumit joc sau pur si simplu ai acumulat o cantitate vasta de informatii despre acesta de-a lungul timpului, atunci streamingul pe o platforma dedicata este o alta activitate pe care o poti incerca. Te poti indrepta catre doua variante: continut educativ sau continut profesional. Daca esti foarte indemanatic la jocul respectiv, atunci oamenii vor veni sa se uite la tine doar pentru a-ti urmari modul de joc. Insa, in situatia in care nu ai abilitati extraordinare, insa ai investit suficient timp intr-un joc, poti incerca sa creezi continut educativ. Un astfel de continut necesita mai multa munca, intrucat nu numai ca vei avea nevoie sa oferi mult mai multe informatii auditoriului, ci va fi nevoie sa o faci si intr-un mod captivant si unic prin care sa atragi noi privitori. Daca ai abilitati de comunicare bune si iti place sa inveti oamenii vei putea crea cu usurinta un astfel de continut.
  1. Deschizi o comunitate online – daca jocul tau preferat functioneaza prin intermediul unui sistem de servere deschis comunitatii, atunci infiintarea unei comunitati in cadrul acelui joc este o metoda ideala prin care poti face bani. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa achizitionezi un serviciu de host pentru server si sa iti promovezi ideea prin intermediul retelelor de socializare si al site-urilor online. Alegerea unui host bun precum cel oferit de Btstelecom.ro (vezi aici oferta) joaca un rol decisiv in succesul unei comunitati. Atunci cand alegi gazduirea serverului trebuie sa fii atent la reputatia furnizorului de hosting, intrucat calitatea conexiunii este un factor determinant care le va influenta experienta viitorilor jucatori.
  1. Vanzarea obiectelor din joc – o ultima optiune pe care o poti alege este cea in care vinzi obiectele obtinute in cadrul unui joc pentru bani reali. Insa, acest lucru nu poate fi facut decat in cadrul jocurilor care au un astfel de sistem de obiecte implementat si de negociere intre jucatori, asadar nu ai multe variante din care poti alege. Totusi, daca se intampla sa fii pasionat de un MMORPG popular si esti dispus sa investesti timp pentru a colecta obiecte in joc, acest tip de activitate ti se potriveste.

            In concluzie, acestea sunt principalele metode folosite de jucatori pentru a genera profit in mediul online. In functie de abilitatile tale, dar si de efortul pe care il acorzi unei astfel de activitati, poti ajunge sa generezi o suma care sa-ti acopere toate costurile de trai. In momentul de fata, o cariera in industria jocurilor pe calculator poate parea nerealista pentru cele mai multe persoane, insa daca iei in calcul interesul pe care populatia il ofera in aceasta directie si care continua sa creasca in fiecare zi vei vedea ca aceasta poate fi atinsa.


Sursa foto: Unsplash.com