Planurile de vacanta sunt in toi si pentru ca cei mai multi si-au ales destinatia, sunt deja cu gandul acolo. Fie ca vorbim de bagaje sau de activitatile din timpul vacantei, nerabdarea de a evada din rutina zilnica se simte cu ardoare. Insa, indiferent de locatia aleasa sau de durata vacantei, este foarte important sa nu uitam sa ne exprimam corect conform regulilor din Doom dictionar.

Scopul nostru principal pentru orice vacanta este sa ne relaxam, sa profitam de timpul liber pentru a uita de probleme si pentru a ne deconecta. Este recomandat ca acest timp sa ni-l dedicam noua, sa ne reincarcam bateriile si sa ne umplem cu energie. Daca vorbim de o vacanta in familie sau intre prieteni, aceasta este un bun prilej de a ne apropia de cei dragi si de a consolida legaturile interumane.

Starea de relaxare vine de regula insotita de o dorinta de eliberare de regulile sociale si de a avea mai multa libertate. Aceasta eliberare nu trebuie dusa la extrem, regulile de conduita si exprimare trebuie sa faca parte din „bagajul” de calatorie. Folosirea si intelegerea sensului cuvintelor asa cum sunt in Dex ne vor ajuta sa comunicam eficient in orice zona din tara calatorim, iar aplicarea regulilor de politete va fi cu siguranta apreciata de localnici.

Stim ca este dificil sa luam in vacanta dictionarele limbii romane, insa acestea nu trebuie sa lipseasca din biblioteca noastra. Ca vacanta sa ne gasesca pregatiti, pachetul promotional de la editura Univers Enciclopedic ce cuprinde Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, Dictionarul Ortografic Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane si Gramatica Limbii Romane are acum o reducere de -50%, fiind disponibil la pretul de doar 139 lei, pentru ca noi sa nu ne mai facem griji in privinta Dex pret.

Chiar daca relaxarea este un termen atribuit vacantei, acesta nu trebuie sa isi puna accentul si pe vocabularul si comportamentul nostru. Din contra, vacanta poate fi un bun prilej pentru a ne cultiva din puct de vedere intelectual.

Au văzut: 72