Cu cât mai multe foraje va face o companie cu atât va putea oferi estimări mai bune clientilor interesati. Fiecare foraj este unic, deoarece combinația de factori care influențează componentele și procesele utilizate va fi aproape întotdeauna diferită.

Acesta este motivul pentru costul unei lucrari de foraj  nu este doar un număr pe hârtie, ci o formulă atent calculată afectată de condiții.

Aici sunt factorii cei mai importanți care influențează costul unui foraj, fie pentruo fantana, fie pentru o instalatie:

  • Tipul terenului
  • Adâncimea puțului de foraj
  • Scopul forajului
  • Mașinile, forța de muncă și materialele
  • Tipul de sol și geologia locului în care doriți să faceti un foraj este cel mai important factor care va influența prețul forajului.

Este foarte important să aveți un profesionist cu experiență în domeniul forajelor, care să facă corect cercetarea geologică a sitului, fie că este vorba de piatră, nisip sau argilă.

Un alt factor important va fi adâncimea găurii, deoarece apele subterane vor curge diferit în locații diferite. Acest lucru se regăsește din nou în urma cercetărilor făcute de prospectorul de geologie, astfel încât experiența este esențială pentru obținerea cât mai exactă a estimărilor.

Nu există o soluție pentru o forare suficientă pentru toate forajele. Acest lucru va afecta, de asemenea, calitatea apei necesară și procesele utilizate pentru a scufunda un puț de foraj. Toți acești factori vor depinde apoi de ce materiale, mașini și ce forță de muncă este necesară pentru a fora puțul de mare adancime.

Materialele vor include construcția fizică a puțului de foraj, mașinile reprezintă forajul real, iar forța de muncă este cât de mulți oameni trebuie să găsești o foraj specific.

Au văzut: 305