Jenny Dooley și Virginia Evans continuă publicarea celor mai îndrăgite și mai captivante cărți pentru copii, ce au ca scop deprinderea limbii engleze într-un mod distractiv. Acestea au creat Fairyland 5 Activity Book, un caiet special adresat elevilor curioși și dornici de a-și aprofunda cunoștințele. Folosind tehnici interactive, activitățile desfășurate au rolul de a îmbunătății atenția, de a stimula creativitatea, de a spori capacitățile de memorare, cât și de a îmbunătății exprimarea (atât în limba română, cât și în limba engleză). Flexibilitatea cognitivă, dezvoltarea performanțelor școlare, dezvoltarea inteligenței, creșterea stimei de sine, dezvoltarea relațiilor interumane și accesul la informații sunt alte caracteristici pe care copilul le va adopta odată cu învățarea limbii engleze.

            Fairyland 5 însumează două calități importante pentru fiecare părinte: pune accent pe deprinderea limbii străine într-un mod plăcut (folosind jocuri interactive, metodă optimă de a capta atenția copilului) și oferă posibilitatea achiziționării la un preț mai mult decât rezonabil. Fairyland 5 Activity Book este varianta optimă pe care un părinte o alege atunci când se orientează spre materialele didactice nececare copilului în procesul de învățare.

Prețul cât și calitatea sunt printre principalele atuuri pe care manualul le oferă, aducând cu sine un format diferit față de alte cărți din această categorie. Fairyland 5 Activity Book vine în completarea celorlalte auxiliare precedene, oferind elevilor mai multe informații captivante pe care le vor reține cu ușurință, datorită jocurilor prin care autoarele transmit fiecare noțiune în parte. Apar din nou personajele îndrăgite de copii, cu ajutorul cărora cei mici participă direct la fiecare activitate în parte, învață lucruri noi și recapitulează noțiunile învățate anterior prin intermediul  întrebărilor, a interacțiunii, a dialogurilor, cât și a planșelor de joc.

            Fairyland 5 Activity Book este structurata în zece module, fiecare având câte o temă centrală ce se axează pe o serie de noțiuni pe placul celor mici. În cadrul activităților de grup, elevii comunică liberi unii cu ceilalți, își evaluează constant modul de a interacționa într-o limbă străină și își dezvoltă încrederea în sine.

            După parcurgerea fiecărui modul în parte, elevii vor reuși să poarte un dialog mai detaliat, unde își vor expune punctele de vedere într-o manieră mai profundă și exactă, își vor îmbogăți vocabularul, cât și informațiile despre cultură generală (informații ce vor fi reținute atât în limba maternă, cât și în limba engleză), își vor dezvolta abilitățile, vor reuși să citească cu ușurință un text la prima vedere și să scrie paragrafe după cerințe fixe. Pe lângă acestea, activitățile se bazează pe o învățare activă, pe diferite proiecte (meșteșugărești, mediu înconjurător, mituri și legende), cât și realizarea anumitor portofolii. Subiectele abordate introduc elevii într-o lume nouă, o lume a fanteziei, plină de mister, unde deprinderea informațiilor se realizează doar prin intermediul jocurilor, activitate ce stimulează copii să învețe cu ușurință fără a interveni refuzul sau oboseala.

            Toate aceste deprinderi pot fi dobândite cu ajutorul Fairyland 5 Activity Book, caietul special conceput pentru elevii ce doresc să-și aprofundeze noțiunile învățate anterior și să-și depășească nivelul actual, prin aprofundarea limbii engleze.

            Fairyland 5 Activity Book cuprinde ilustrații atent creionate ce stârnesc curiozitatea fiecărui copil. Exercițiile interactive (desenat, asociat, cântat, citit, scris) vin în completarea manualului Fairyland 5, pentru a consolida informațiile învățate anterior. Pe lângă acestea, elevii vor fi atrași de abțibildurile colorate utilizate în cadrul activităților (pentru acordarea calificativelor – Magic, Fairy Good, Good, Cool, You Are a Star și Brilliant), planșele de joc și teatrul de păpuși (realizat integral de elevi).

            Cunoașterea limbii engleze oferă numeroase beneficii ce vizează copilul, cât și tânărul adult în devenire, printre care: accesul la informații, oportunitățile privind studiile superioare, interacțiunea și comunicarea cu străinii, găsirea unui serviciu de prestigiu, cunoașterea culturii altor țări. Pe plan personal, este dovedit științific că persoanele ce cunosc o limbă străină au o capacitate de adaptare mai ușoară la circumstanțele neprevăzute (reușind să treacă mai repede de la o sarcină la alta), au o viziune diferită asupra lumii, un auz îmbunătățit (datorită distingerii și recunoașterii diferitelor sunete din două sau mai multe limbi străine), au o memorie îmbunătățită și o atenție sporită.

            Jenny Dooley și Virginia Evans sunt unele dintre cele mai importante autoare care și-au adus aportul în dezvoltarea învățământului la nivel global, datorită cărților publicate special pentru elevii ce doresc să învețe limba engleză printr-un mod distractiv și interactiv.