La Oradea se desfășoară anual unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din România care atrage atât turiști de la noi, dar și străini. Aceștia vin să vadă cu ochii lor tradiții vechi de sute de ani, să deguste bucate tradiționale, dar și să participe la concertele pregătite de organizatori. Dacă vrei să participi la festival rezervă-ți de acum cazare. Vezi firme din Oradea pe Termene.ro

În 4-7 iulie, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociației Deus Vult și al Muzeului orașului Oradea, organizează o nouă ediție a Festivalului Medieval Oradea.

4 zile de festival, sute de cavaleri, luptători și personaje medievale din țară și de peste granițe, reconstituiri spectaculoase de bătălii istorice, muzică LIVE, meșteșuguri și tradiții, jonglerii cu foc, într-o locație învăluită în istorie și legende – Cetatea Oradea.

Festivalul readuce în fața noastră obiceiuri și tradiții, cavaleri și personaje medievale, care ne poartă într-o călătorie în timp, atât prin atmosferă, cât și prin reconstituirile de bătălii istorice, demonstrațiile de luptă, meșteșuguri și obiceiuri vechi. Cetatea Oradea devine un mic sat medieval unde întâlnești meșteri, cavaleri, oșteni și domnițe, menestreli veseli și iluzioniști. 

Festivalul cuprinde multe activități interactive, de la ateliere meșteșugărești până la demonstrații de luptă și distracție pentru toate vârstele: muzică și dansuri medievale, activități pentru copii, concerte LIVE, jonglerii cu foc, dresură de animale de pradă. 

Avem parte și de un ospăț pe cinste, cu bucate tradiționale sau street food, dulciuri, înghețată sau vin.

Pregătirile pentru festival sunt în toi. Primăria Oradea a dat startul înscrierilor pentru închirierea amplasamentelor din cadrul evenimentului.

„Căutăm aşadar producători de bucate tradiţionale, dulciuri sau alte specialităţi, meşteri populari, artizani de suveniruri şi articole handmade, care să ni se alăture la Festivalul Medieval Oradea”, a spus Mihai Jurca, preşedintele Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea). Perioada de înscrieri se va încheia la data de 28 iunie 2019, ora 12:00.

Pentru a depune o cerere de participare, doritorii trebuie să urmeze toți pașii din formularul de înscriere disponibil online, respectiv să completeze toate informațiile solicitate în câmpurile dedicate (informații despre companie, produsele comercializate, informații cu privire la persoana de contact etc.), să încarce documentele solicitate în formularul de înscriere și să furnizeze informații cu privire la tipul de amplasament vizat și puterea instalată necesară funcționării.

Sunt disponibile: 40 (patruzeci) de standuri din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar; 15 (cincisprezece) amplasamente construcție proprie tip food-truck; cinci locații pentru bar; trei locații pentru vin; două locații pentru cidru; două locații pentru cozonac secuiesc.

Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociaţiei Deus Vult şi al Muzeului oraşului Oradea.

Au văzut: 237