Auto Financiar

3 moduri prin care te poți bucura de beneficiile unui automobil fără să îl cumperi

În zilele noastre, achiziționarea și utilizarea unui autoturism reprezintă un efort financiar pe care nu oricine și-l poate permite. Nu numai că trebuie plătită suma pentru cumpărarea propriu-zisă a automobilului, dar ulterior apar o sumedenie de alte costuri pentru operarea acestuia, începând de la asigurarea obligatorie auto și până la mentenanța și reparațiile pe partea mecanică.

În acest context financiar complicat, multe persoane se orientează către alternative la achiziționarea unui autoturism. Câteva dintre aceste alternative ți le-am enumerat noi mai jos.

Leasingul operațional

Trăim într-o perioadă în care suntem foarte încurajați să deținem proprietăți, cum este de exemplu cazul pe piața imobiliară sau cea a automobilelor. Însă, o persoană pragmatică care va analiza situația, va observa care sunt motivele pentru care utilizează aceste obiecte.

În cazul unui autoturism, acesta este folosit pentru deplasarea rapidă de la un punct la altul. Atunci, de ce să nu optezi pentru o soluție poate mai avantajoasă pentru tine dacă ești o persoană care nu are la dispoziție timpul necesar pentru toate operațiunile pe care le presupune întreținerea unui automobil.

Mai exact, în loc de a-ți achiziționa un autoturism, poți alege să te folosești de unul prin intermediul unui contract de leasing operațional, prin care vei utiliza un autoturism fără a fi nevoit să te preocupi de costurile pe care mentenanța acestuia le presupune. Astfel, vei putea ajunge la destinația ta, dar nu vei mai fi nevoit să petreci timp prin service-uri pentru înlocuiri de anvelope, filtre de aer, ulei, și nici nu va mai trebui să te îngrijești de achitarea la timp a asigurării, impozitului sau rovinietei automobilului tău.

Transportul în comun

Transportul în comun este o alternativă excelentă pentru persoanele care vor să evite sau nu își permit să dețină un automobil. Pe lângă faptul că de multe ori, prin utilizarea transportului în comun vei ajunge mai rapid la destinație pentru că vei evita aglomerația din trafic, vei putea totodată să îți petreci timpul de pe drum lecturând o carte sau desfășurând orice altă activitate pe care la volanul automobilului tău nu ai fi putut să o realizezi.

Avantajele nu se opresc aici. Singurul lucru pe care trebuie să-l plătești pentru utilizarea transportului în comun este costul propriu-zis al călătoriei. Nu va trebui să plătești asigurări, roviniete, combustibil, reparații, înlocuiri de anvelope sau alte operațiuni costisitoare cu care fiecare deținător de automobil se confruntă periodic.

Împrumutarea unei mașinii

Împrumutarea automobilului unui prieten sau a unei rude poate părea ceva simplu și evident. Însă sunt câteva lucruri de reținut pentru atunci când optezi pentru această variantă. În primul rând, fii sigur că nu vei apela pentru un astfel de serviciu decât la persoanele foarte apropiate: familie și prieteni dragi, în special cei pe care îi cunoști de mult timp, care mai mult ca sigur vor face tot posibilul să te ajute.

În al doilea rând, discută cu proprietarul privind durata de timp, distanța și motivul pentru care ai nevoie să-i utilizezi automobilul. Orice s-ar întâmpla, este mai înțelept să fii sincer și direct din start. Nu în ultimul rând, după ce ți-ai terminat treaba cu autovehiculul, asigură-te că îți vei aminti să-i faci un plin de rezervor și să-i cureți interiorul. Și ține minte: evită să împrumuți un automobil dacă nu te simți confortabil atunci când îl conduci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *