Financiar

Ce trebuie sa stii despre criptomonede

Criptomonedele sau monedele digitale care utilizeaza criptarea pentru a genera bani si pentru a verifica tranzactiile au prabusit piata bursiera inca de la inceputul anului trecut. Investitorii in moneda virtuala au inregistrat, in multe cazuri, castiguri cat intr-o viata intreaga pe parcursul a doar 11 luni. Dar ce sunt mai exact criptomonedele?
Criptomonedele se bazeaza pe o noua tehnologie numita Blockchain Technology.

Blockchain este, pur si simplu, un registru digital, descentralizat care inregistreaza toate tranzactiile care au loc in cadrul unei retele peer-to-peer. Inovatia majora consta in faptul ca tehnologia permite participantilor de pe piata sa transfere active pe Internet fara a avea nevoie de o terta parte centralizata si este complet sigura.

Spre deosebire de optiunea de plata traditionala, cum ar fi cardurile de credit si eWallets, cea mai cunoscuta criptomeneda, Bitcoin, s-a dovedit a fi cea mai sigura metoda de plata online. In timp ce escrocii au gasit o modalitate de hacking si de a obtine informatii despre optiunile de plata „traditionale”, Bitcoin s-a dovedit a fi foarte dificil de hack-uit. Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizeaza o tehnologie modernizata de criptare care tine toate informatiile dvs. personale in siguranta.

Iata principalele caracteristici ale criptomonedelor vandute pe CryptoCoin.pro:
1. Sunt deosebit de volatile
Pretul unui bitcoin poate sa creasca sau sa scada imprevizibil intr-o perioada scurta de timp, din cauza economiei inca tinere, a naturii inovatoare si a pietelor ce cateodata sunt lipsite de lichidate. In consecinta, nu este recomandat sa-ti pui toate economiile in Bitcoin. Bitcoin trebuie vazut ca bun de mare risc, si nu ar trebui sa investesti mai multi bani in Bitcoin decat iti poti permite sa pierzi. Daca primesti plati in Bitcoin, ii poti converti destul de simplu in RON.

2. Descentralizate
Unul dintre obiectivele principale ale creerii Bitcoin a fost independenta monedei fata de orice autoritate guvernamentala. Este conceputa astfel incat fiecare persoana, afacere, precum si orice producator de Bitcoin (miner) sa devina parte dintr-o retea vasta. In plus, chiar daca o parte a retelei cedeaza, banii vor continua sa se miste. Exista chiar companii specializate in vanzarea si cumpararea de criptomonede, asa cum este BitWin.

3. Tranzactii anonime
Astazi, bancile stiu aproape totul despre clientii lor: istoricul creditelor, adresele, numerele de telefon, obiceiurile de cheltuieli si asa mai departe. Totul este foarte diferit cand vine vorba de Bitcoin, deoarece portofelul nu trebuie sa fie legat de nici o informatie personala de identificare. Si in timp ce unii oameni pur si simplu nu doresc ca finantele lor sa fie guvernate si urmarite de orice fel de autoritate, altii sustin ca din cauza acestui anonimat se vor dezvolta comertul cu droguri, terorismul si alte activitati ilegale.

4. Rapiditate
Reteaua Bitcoin proceseaza platile aproape instantaneu, in mod normal, dureaza doar cateva minute pentru ca cineva din cealalta parte a lumii sa primeasca banii, in timp ce transferurile bancare obisnuite pot dura mai multe zile.

5. Transparenta
Anonimatul Bitcoin este doar relativ, deoarece fiecare tranzactie este stocata in Blockchain. In teorie, daca adresa dvs. de portofel era folosita in mod public, oricine poate sa spuna cat de multi bani detineti. Cu toate acestea, urmarirea unei anumite adrese Bitcoin a unei persoane este inca aproape imposibila. Cei care doresc sa ramana anonimi in tranzactiile lor pot folosi mai multe adrese si nu vor transfera sume mari de bani intr-un singur portofel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *