Financiar

Tot ce trebuie sa stii despre solutia ERP

Un pachet ERP, intitulat generic o soluție ERP (Enterprise Resource Planning), are darul de a crea un sistem informatic integrat pe o unică infrastructură.

Astfel, o variantă ERP poate avea module diverse referitoare la managementul achizițiilor, vânzărilor, contabilității, gestiunea stocurilor, la managementul producției etc.

În perioada actuală o soluție ERP personalizată reprezintă un adevărat catalizator capabil să strângă laolaltă și să reorganizeze din temelii procesele de business așa încât să fie posibilă o dezvoltare pe termen mediu și lung vizibilă și o profitabilitate cât mai mare.

Specificitatea unei soluții de business – ERP constă așadar în reunirea tuturor aspectelor unei afaceri pentru a găsi rapid răspunsuri pertinente la toate problemele apărute în desfășurarea activității, indiferent că e vorba de nișa unde se poziționează (sectorul productiv, de distribuție și comerț cu amănuntul, în sfera serviciilor etc.).

Primul pas pentru acele companii ce doresc să implementeze o soluție ERP pentru a-și eficientiza procesele de business este aceea de a alege cu ajutorul unui consultant specializat una care să se potrivească sectorului în care activează.

În prezent există tot soiul de chestionare în acest sens pentru a alege cea mai bună variantă ERP personalizată, în funcție de nevoile agentului economic existente la un anumit moment dat.

Spre exemplu pentru o firmă prestatoare de servicii provocările devin tot mai mari dintr-o multitudine de motive, precum ar fi: competiția acerbă existentă azi, cerințele tot mai mari ale clienților, presiunea exercitată din exterior asupra tarifelor care trebuie menținute la un nivel cât mai scăzut.

Nu este ușor pentru aceia ce activează pe nișa serviciilor ca să gestioneze totul și să poată colabora eficient cu mai multi parteneri de afaceri, să ia decizii cu o promptitudine maximă, să acopere cât mai bine nevoile clienților pentru a-i fideliza pe termen mediu și lung.

Costurile interne trebuie să fie cât și ele ținute sub un control strict, să fie cât mai reduse și mai flexibile cu putință.

Iar pentru asta este o viziune de ansamblu asupra întregului business, mai ales dacă este vorba de o companie de mărime cel puțin medie, nu de o firmuliță cu 1-2 angajați.

Cum poate ajuta implementarea unei soluții ERP o companie prestatoare de servicii?

Cu ajutorul acesteia se pot obține rapid informații complexe, complete despre procese din cadrul afacerii, se pot controla cheltuielile și se poate acționa la timp pentru reducerea celor exagerat și/sau nejustificate, se poate optimiza activitatea pe toate fazele sale, iar drept efect va crește și profitul, prin sporirea numărului de clienți mulțumiți.

Un grup de module specifice legate de o singură bază de date, chiar poate face asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *