In 2019 Compania Goodyear Pneuri și Cauciuc a anunțat că a achizitionat un teren valorand  suma  de 485 de milioane de dolari pentru constructia unei noi fabrici de anvelope Goodyear de ultimă generație din Pulandian, Dalian, China. Președintele Goodyear, directorul executiv și președintele Richard J. Kramer au luat parte la o ceremonie cu Lu Lin, viceprimarul din Dalian, China.

După finalizarea anului 2020, extinderea va crește capacitatea uzinei cu aproximativ 5 milioane de anvelope pe an, permițând Goodyear să răspundă cererii puternice și în creștere a pieței de anvelope pentru consumatori premium, cu diametru mare, în China și regiunea Asia-Pacific. Până în 2020, Goodyear se așteaptă ca pneurile cu diametrele jantei de 17 cm sau mai mari să reprezinte aproape 60 la sută din volumul de vânzări de anvelope înlocuitor din China.

„Această investiție în fabrica noastră se referă la strategia noastră pe termen lung de urmărire a creșterii durabile în regiunea Asia-Pacific și creșterea prezenței Goodyear în segmente cu valoare ridicată pe piața globală a anvelopelor”, a spus Kramer. „Orașul Dalian a susținut evoluțiile noastre aici și așteptăm cu nerăbdare să continuăm acest parteneriat fructific.”

„Ultima investiție de la Goodyear în Pulandian ne consolidează prezența în China. Ca una dintre cele mai importante piețe de creștere, brandul nostru mondial și portofoliul inovator de produse din China ne va oferi un avantaj competitiv “, a declarat Chris Delaney, președinte Asia Pacific.

Goodyear a fost primul producător global de anvelope care a intrat în China când a investit într-o fabrică de fabricare a anvelopelor din Dalian în 1994. Compania a mutat producția la noua fabrică Pulandiană în 2012 și a deschis noul său centru de dezvoltare China în campusul Pulandian în 2015 pentru a crește viteza și eficiența dezvoltării anvelopelor premium de înaltă calitate pentru producătorii auto din China.

Goodyear este una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume. Angajează aproximativ 66.000 de oameni și își fabrică produsele în 49 de instalații din 22 de țări din întreaga lume. Cele două centre de inovare din Akron, Ohio și Colmar-Berg, Luxemburg se străduiesc să dezvolte produse și servicii de ultimă generație care să stabilească standardul tehnologic și de performanță pentru industrie.

Au văzut: 4