Imobiliare

Cum alegem cel mai bun aparat de aer conditionat?

Unul dintre cele mai necesare lucruri pentru locuinte, in perioada calduroasa din an, este un aer conditionat, insa pentru a-l achizitiona, este nevoie sa se tina cont de anumiti factori. Printre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont la alegerea aerului conditionat sunt: consumul de energie electrica, producatorul, pretul, tehnologia sau capacitatea.

Totusi, daca ar trebui sa facem o analiza a imobilelor dotate cu aparate de aer conditionat, atunci ar trebui mentionat faptul ca aceste aparate exista in aproximativ 20% dintre imobilele din Romania , fata de 87% dintre imobilele situate in Uniunea Europeana.

Principalele motive pentru care se vand aparatele de aer conditionat este caldura insuportabila care apare in locuinte si alt fel de spatii, precum birourile, in perioada cea mai calduroasa din an.  Acest lucru insa face necesara o analiza atenta a produsului, astfel incat sa se potriveasca perfect spatiului unde este montat.

  

Cum alegem aparatul de aer conditionat in functie de pret?

Atunci cand se alege un aparat de aer conditionat, cel mai important criteriu de alegere este pretul, acesta diferind in functie de mai multi factori, printre care capacitatea, clasa energetica, producatorul sau montajul.

In ceea ce priveste capacitatea acestuia si de suprafata camerei, trebuie specificate urmatoarele tipuri:

  • Intre 10 si 25 de mp, este recomandat un aparat de 9000 btu
  • Intre 15 si 35 de mp, este recomandat un aparat de 12000 btu
  • Intre 30 si 50 de mp, este recomandat un aparat de 18000 btu
  • Intre 40 si 70 de mp, este recomandat un aparat de 24000 btu.

Nu se recomanda folosirea unui singur aparat de aer conditionat pentru intreaga locuinta, de exemplu ca acesta sa fie amplasat pe hol, deoarece exista foarte multe aspecte care mai mult fac ca efectele obtinute sa fie inversul celor dorite.

  

Cum alegem aerul conditionat in functie de consumul energetic si tehnologie?

Este foarte important consumul energetic in cazul unui aer conditionat, deoarece nimeni nu isi doreste sa plateasca facturi enorme atat vara, cat si iarna, de aceea este necesar sa tinem cont de clasa de consum atunci cand se alege un aparat conditionat.

Trebuie tinut cont de clasificarea consumului de energie atunci cand se doreste achizitonarea unui aer conditionat nou, aceasta clasificare trebuind sa tina cont de anumite standard generale stabilite de Uniunea Europeana.

Fiecarui aparat ii este atasata o eticheta energetica pe care este specificatata clasa de energie electrica din care face parte aparatul, pentru a putea cunoaste eficienta acestuia.

In ceea ce priveste noua tehnologie, intalnim acel aparat de aer conditionat cu inverter, care este specializat in consmul mult mai redus de energie , fata de celelalte modele traditionale. Astfel, randamentul aparatelor este acelasi, insa consumul de energie poate fi redus cu pana la 30%

Aparatele de aer conditionat Daikin  pot fi considerate unele dintre cele mai bune modele care pot fi achizitionate astfel incat sa te poti bucura de toate beneficiile aduse de un aparat de aer conditionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *