mobila lemn masiv alberta casa
Imobiliare

Mobila din lemn masiv: evolutie, versatilitate si rafinament

Evolutie, versatilitate si rafinament. Acestea sunt cele 3 aspecte principale ce caracterizeaza mobila din lemn masiv in prezent. Datorita progresului tehnologic care a facut ca mobila din lemn masiv sa fie mai usor de produs ca oricand, in diferite stiluri si sub diferite forme, acest tip de mobilier a devenit extrem de raspandit, fiind intalnit in numeroase locatii pentru un plus de eleganta si rafinament.

In ceea ce priveste stilul adoptat, la ora actuala exista piese de mobilier realizate din lemn masiv atat cu design clasic, cat si cu design modern. Iar cand vorbim de modernism nu putem exclude de pe lista stilul nordic, caracterizat prin linii simple si forme geometrizate, cu aspect minimalist, sau chiar stilul industrial. Drept urmare, mobila din lemn masiv s-a materializat in ultimii ani inclusiv in piese destinate amenajarii si utilarii spatiilor comerciale, a hotelurilor, restaurantelor si cafenelelor.

Mai mult decat atat, in functie de tipul amenajarii si specificul locatiei, poti opta pentru piese de mobila din lemn masiv realizate la comanda, 100% personalizabile si prelucrate cu mare finete. Spre exemplu, in cazul mobilarii unei locuinte proprii poti alege piese de mobilier pictate manual, care sa reflecte in detaliu personalitatea ta. Iar pentru finisaje exceptionale, lucrate partial sau integral manual, procesul de fabricare modern include masini si agregate de indreptat, rindeluit, gaurit si frezat etc.

In ceea ce priveste materia prima, rafinamentul si versatilitatea de care da dovada mobila din lemn masiv se datoreaza celor mai versatile, rezistente si aspectuoase esente lemnoase, precum teiul, stejarul, frasinul si fagul. Un alt aspect notabil in ceea ce priveste evolutia acestui tip de mobilier il reprezinta faptul ca, in prezent, tot mai multa mobila din lemn masiv se fabrica in tara noastra, alaturi de Italia, Germania si Franta. De asemenea, datorita colorantilor speciali pentru finisarea si tratarea produselor, mobila din lemn masiv poate avea acum diferite nuante: alb, bej, negru, rosu, albastru, verde, culori patinate etc.

Nici intretinerea acestui tip de mobilier nu mai este o problema ca in trecut, noile lacuri poliuretanice (rezistente la umezeala, zgarieturi, lovituri, pete de vin sau cafea, la actiunea solventilor, a lichidelor reci sau calde) permitandu-ti sa asezi o ceasca fierbinte direct pe suprafata lemnului, fara a pata mobilierul. Asadar, acum poti aduce un plus de rafinament si in mediile mai agresive, precum o bucatarie sau o baie, indiferent ca vorbim de propria locuinta sau de o locatie din sectorul HoReCa.

Pentru consultanta specialistilor si idei complete de mobilare, acceseaza site-ul AlbertaCasa.ro, magazin online de mobila din lemn masiv si canapele. Aici vei descoperi o gama impresionanta de produse:

– piese de mobilier pentru hol (pantofare, cuiere);

– mobilier pentru living (biblioteci, canapele, comode etc.);

– mobila pentru camera copilului;

– mobila pentru dormitor (paturi, sifoniere, comode);

– mobila de bucatarie (bufete, vitrine, mese, scaune);

– mobilier pentru baie (dulapuri, etajere);

– mobilier pentru birou (mese de lucru, fotolii, scaune executive si operationale);

– decoratiuni si panouri acustice;

– mobilier pentru sectorul HoReCa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *