Stejar de poveste în casa noastră

Orice om ajunge cel puțin o dată în viață la momentul în care dorește și chiar ajunge să își schimbe mobilierul în casă. Indiferent că doriți să vă mobilați casa în stil modern, clasic sau contemporan, cereți mai multe detalii pe https://www.ronexprod.ro/noutati.php . Acolo veți găsi meșteri tâmplari cu experiență de peste 20 ani care vă pot oferi consultanță în amenajarea și decorarea caselor, restaurantelor, hotelurilor.

Mobilierul este realizat integral din lemn masiv de stejar. Stejarul este considerat a fi specia cu lemnul care se apropie cel mai mult de perfecțiune. Treptat, începând cu secolul al 17-lea, datorită  frumuseții și  solidității lui a ajuns să fie folosit din ce în ce mai mult.  Marele avantaj al folosirii lemnului de stejar este că structura lui naturală cu porii mari și desenul specific permite anumite finisaje care dau valoare pieselor de mobilier.

Dar să vorbim puțin despre cele trei stiluri în care vă puteți amenaja casa, astfel să puteți  aranja propria locuință în stilul care vă reflectă personalitatea:

  • Stilul clasic este acel stil care nu se demodează niciodată, principalele caracteristici ale acestuia fiind proporțiile și simetria. Este important să acordăm atenție obținerii simetriei în toate colțurile camerei. Mobilierul este de cele mai multe ori de culoare închisă, are margini rotunjite și elemente gravate în lemn.
  • Stilul modern a apărut la începutul secolului XX, în urma mișcării moderniste din arhitectură și design, trăsătura principală a acestui stil fiind simplitatea, care se reflectă în toate aspectele și în toate părțile interiorului camerei. Fiecare parte a mobilierului reflectă eleganță și simplitate și spre deosebire de stilul clasic care abundă în simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, toate astea fiind reflectate de organizarea spațiului și de designul mobilierului.
  • Stilul contemporan are la bază linii simple și pure, fără multe detalii sau decorații. Mobilierul este simplu, cu linii clare, fără ornamente speciale, însă sunt masive( dulapuri din lemn masiv, canapele robuste). Toate elementele prezente în încăpere trebuie să dea impresia de aerisire, volum, spațiu liber, acestea fiind de fapt principalele caracteristici ale stilului contemporan.

Stejarul masiv poate fi adaptat celor trei stiluri de design: clasic, modern și contemporan. O piesă de rezistență a designului modern este masa dintr-o bucată de lemn de stejar așezată pe picioare de plastic, sticlă sau metal.

Pentru a se putea adapta diferitelor stiluri, lemnul de stejar trece prin diferite tehnici și procedee: finisaje și tratamente, tehnici de învechire pentru obținerea de mobilă antichizată, sablarea,sau pulverizarea cu nisip pentru obținerea unui lemn pe care și-a pus amprenta timpul.

Deși prima impresie este că are un aspect dur și mobila este greoaie, bătrânească, mobilierul din stejar este perfect pentru living, bucătărie, doitoare, chiar și baie, deoarece are farmecul său jș iar designul poate fi adaptat atât apartamentelor de bloc, cât și caselor și vilelor cu tavan înalt.În afară de asta, eforturile de întreținere sunt minime iar durata de viață este una îndelungată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *