Anvelopele sunt singurele puncte de contact cu soseaua. Gama de anvelope de iarna sunt proiectate pentru a se potrivi specific conditiilor de ploaie, de iarna, frig, zapada, gheata atunci cand conduci.

Anvelopele de iarna sunt mai potrivite pentru conditiile de iarna

O anvelopa de iarna este o anvelopa ale carei modele de rulare sau structura interna sunt concepute in esenta pentru a obtine performante superioare celor ale unei anvelope de vara, in conditii de iarna.

Iarna, conducerea trebuie sa se adapteze, prin urmare si vehiculul, de asemenea! Pe drumurile umede, conditiile de conducere pot deveni rapid periculoase: acvaplanarea, gheata, inghetul localizat, zapada subtire sau compactata, petele de gheata etc. Aderenta, vizibilitatea si franarea sunt puternic afectate. Pe drumurile uscate, anevelopele de iarna permit, de asemenea, o mai buna manipulare si o mai buna capacitate de franare atunci cand temperaturile scad.

Sub 7 ° C, anvelopele de iarna sunt mai potrivite

Intrucat cauciucul anvelopelor de vara se intareste imediat ce temperatura scade sub 7 ° C, cel al anvelopelor de iarna ramane flexibil. Aderenta este astfel facilitata la temperatura scazuta. Pentru a optimiza aceasta aderenta, chiar si pe vreme foarte rece, anvelopele de iarna sunt fabricate din materiale rezistente la frig (amestec de cauciuc). Aceasta compozitie speciala a anvelopelor de iarna permite cauciucului sa ramana flexibil si astfel sa ramana in contact cu soseaua, chiar si la temperaturi scazute.

Anvelope de iarna: plimbare confortabila

Pentru ca ele sunt la fel de confortabile ca anvelopele de vara si nu se uzeaza mai rapid datorita tehnologiilor foarte sofisticate in amestec, anvelopele de iarna sunt, de asemenea, o alegere buna pentru confortul tau, dar si pentru buget.

Dotarea cu o anvelopa de iarna este foarte repede rentabila: exista o diferenta de pret mai mica cu 10% intre o anvelopa de iarna si una de vara.

Anvelopa de iarna: profilul adaptat drumului

Profilul anvelopelor de iarna este diferit de cel al anvelopelor de vara. Are sipci si caneluri suplimentare. Prin urmare, cu anvelopele de iarna beneficiati de o mai buna aderenta, o franare mai buna si o transmisie optima pe drumurile de iarna. Stabilitatea, prinderea si manevrabilitatea in conditii dificile sunt avantajele utilizarii anvelopelor de iarna.

Protectie impotriva acvaplanarii pe timp de iarna

In timpul iernii, exista un risc permanent de acvaplanare din cauza peliculei de apa prezenta pe drumuri. Profilul anvelopelor de iarna permite evacuarea eficienta a apei si reduce considerabil riscul de acvaplanare. Datorita anvelopelor de iarna, siguranta automobilistilor este asigurata, deoarece au un control mai bun al vehiculului lor.

Mentineti vehiculul bine iarna

Iarna este deosebit de dificila pentru vehicule. Pentru a evita spargerea cauciucurilor si conducerea in conditii de siguranta, urmati sfaturile expertilor pentru intretinerea corespunzatoare a vehiculului tau pe timpul iernii.

Au văzut: 7