jucarii soldati

Termenul de ,,jucarii soldati” se refera, in general, la orice figurina in miniatura care reprezinta un soldat. Majoritatea modelelor se masoara in milimetri si au intre 45 si 74 mm inaltime sau nu mai mult de cativa centimetri.

Primele jucarii soldati dateaza inca din anul 2500 I.e.n. si au fost descoperite in mormintele egiptene. Acestea au fost create in scopuri religioase, fiind folosite ca pioni in ritualuri. In mod similar, monarhii si generalii aveau armate in miniatura, create din argint, portelan sau lemn, pe care le foloseau pentru a-si realiza strategiile de lupta. Cele mai timpurii jucarii soldati create special pentru copii au aparut in Europa secolului al XVIII-lea, fiind destinate aristocratilor care isi permiteau obiecte create manual, ornate cu detalii scumpe. Jucariile soldati din lemn nu erau foarte rezistente, insa cele din argint erau topite dupa ce copiii cresteau. La finalul acestui secol, metalurgii care realizau diferite obiecte pentru casa si mobilier pentru papusi, produceau uneori si jucarii soldati mai ieftini, care nu aveau detalii scumpe si nu erau nici macar vopsite.

Prima productie in masa a jucariilor soldati a fost realizata in Germania secolului al XIX-lea. Initial, acestea erau vopsite intr-o singura culoare si aveau o forma plata, duo-dimensionala, insa, avand in vedere cresterea continua a cererii lor pe piata, producatorii au inceput sa creeze modele mai complexe, mult mai realiste si tri-dimensionale. Acestea erau realizate din metal topit, iar capul era adesea atasat separat, dupa ce era atent pictat manual. In Franta si Germania, aceste jucarii soldati erau imbracate in haine de ceremonie si aveau postura unor soldati adevarati, pentru a se asemana cu militarii europeni care isi serveau tara.

Cel de-al Doilea Razboi Mondial a avut doua efecte asupra jucariilor soldati. In primul rand, figurinele nu au mai fost produse in timpul razboiului, ci doar dupa ce acesta a luat sfarsit. In al doilea rand, dupa ce razboiul s-a incheiat, producatorii au inceput sa foloseasca plastic in defavoarea metalului, care era mult mai ieftin si permitea si o productie mai rapida. In aceasta perioada au aparut si celebrele jucarii soldati verzi, pe care majoritatea dintre noi le avem in minte cand ne gandim la dragalasele figurine in miniatura.

In anii 1990, majoritatea manufacturierilor au inlocuit picturile lucioase pe email cu cele mate din acrilic, care ofereau o imagine mai realista. In ziua de azi, exista mii de modele de jucarii soldati, cu care copiii pot simula lupte incitante, care sa le capteze atentia ore in sir, fara sa mai fie interesati de jocurile daunatoare pe laptop sau tableta.

Aceste jucarii pentru copii le dezvolta imaginatia si creativitatea, capacitatea de a dezvolta strategii, precum si posibilitatea de a comunica mult mai usor cu partenerii de joaca, in cazul in care aleg sa se joace in echipa.

Pentru o gama variata de jucarii soldati intra in magazinul online Toys123 si descopera o multime de modele amuzante si gata de joaca.

 

Au văzut: 86