Ti s-a intamplat vreodata ca atunci cand te duci sa-ti pornesti laptopul si sa  nu vezinimic pe ecran? Incercati sa dezactivati si sa activati din nou, deoarece zilele trecute rula fara probleme, dar rezultatul este in continuare acelasi. Vrei sa stii ce se intampla? Uneori un display laptop poate ramane complet negru, caz in care te vei stradui sa aflii care este problema. Sunt mai multe motive pentru care laptopul tau nu mai afiseaza nimic si noi le vom prezenta pe cele mai comune dintre ele.

Exista mai multi factori de ce un laptop nu afiseaza nicio imagine pe ecran. Unele dintre ele sunt dupa cum  urmeaza:

  • Ecran LCD deteriorat.
  • Cablu flex deconectat la un capat, sectionat sau fixat intr-un anumit punct intermediar.
  • Memorie de berbec ratacita.
  • Cip grafic sudat sau deteriorat.
  • In acest post, vom explica pe scurt sa diagnosticam si sa determinam care este problema cu care ne confruntam si ce se poate face pentru a o rezolva. Sa mergem acolo!

Ecran LCD deteriorat

In mod normal, acest tip de problema este de obicei vizibil, deoarece prezinta o deteriorare fizica a ecranului in sine, asa se vede in imaginea de mai jos:

Acesta este cel mai evident caz prin care imaginea nu este afisata pe ecran si nu are nevoie de explicatii suplimentare. Cu toate acestea, daca ecranul este intact, este posibil ca iluminarea de fundal a ecranului sa fi fost deteriorata. Adica imaginea ar fi aratata, dar pentru a o putea aprecia, ar fi necesar sa privim foarte atent cativa centimetri de pe ecran. Ar putea fi util sa utilizati o lanterna mica si sa focalizati ecranul pentru a verifica daca exista o imagine. Deci atunci cand laptopul nu afiseaza nimic este cel mai bine sa verifici integritatea ecranului, pentru ca atunci cand acesta se sparge vei vedea cu siguranta. In plus, nu este neaparat necesar ca ecranul sa fie complet spart pentru a nu mai afisa nimic. Uneori poate sa aiba si alte probleme cum ar fi contactul imperfect cu banda speciala care il tine legat de laptop.

In cazul in care aceasta este problema, reparatia ar trece prin inlocuirea invertorului sau a ecranului in sine in cazul in care este LED, deoarece lumina de fundal este integrata in ecranul insusi.

Cablu flex deconectat, sectionat sau fixat

In unele cazuri, deschiderea si inchiderea continua a ecranului unui laptop, poate provoca o prindere intr-unul dintre cablurile integrate ale cablului flex care uneste ecranul LCD cu placa de baza. Pentru a verifica daca ne confruntam cu aceasta problema, recomandarea noastra este sa deschidem / inchidem ecranul incet in varfurile sale si sa vedem daca in orice moment ecranul vine sa arate imaginea. Daca da, va fi necesar sa dezasamblati laptopul si sa verificati daca cablul flex este sectionat sau a fost pur si simplu prins de balamaua ecranului.

In cel mai rau caz, va fi necesar sa inlocuiti cablul cu unul nou. Costul acestui tip de cablu nu este ridicat si cel mai rau lucru despre aceasta solutie este faptul ca trebuie sa dezasamblati si sa asamblati laptopul pentru a inlocui cablul mentionat.

Daca, pe de alta parte, la deschiderea si inchiderea ecranului in cel mai scurt timp orice imagine este vizibila, va fi, de asemenea, necesar sa dezasamblati laptopul si sa verificati daca capetele cablului sunt numarate corect. Desi aceasta nu este de obicei problema obisnuita, deoarece in mod normal aceste cabluri incorporeaza o banda adeziva care uneste capatul cablului cu conectorul in sine, evitand ca acesta sa poata fi deconectat printr-o anumita tragere.

Au văzut: 7825