Daca tii neaparat sa stai in preajma unui gratar sfaraind in ziua de 1 Mai, iti recomandam sa cauti locurile special amenajate pentru asta si sa scutesti padurile de acest chin. Daca, insa, 1 Mai inseamna pentru tine timp de calitate petrecut alaturi de familie si/sau prieteni in mijlocul naturii, atunci alege una dintre cele mai frumoase paduri din jurul Bucurestiului. Noi ti-am pregatit o lista:

Padurea Pustnicu

La Padurea Pustnicu ajungi urmand vechiul drum spre mare pentru vreo 20 de kilometri de la iesirea din Bucuresti. Lacul este amenajat pentru agrement si poti inchiria tot felul de ambarcatiuni pentru plimbari pe apa.

Iar daca simti miros de mici, cu siguranta vine de la complexul turistic de pe malul lacului, unde va puteti potoli setea si pofta de bunataturi preparate pe gratar.

Padurea Snagov

La Snagov ajungi urmand DN1 pentru aproximativ 35 de kilometri de la iesirea din oras. Padurea Snagov este rezervatie naturala, asa ca abtine-te, oricat de dragi ti-ar fi, de la a rupe flori sau alte plante.

Lacul Snagov ofera multe alternative de distractie – poti practica sporturi nautice si plimbari de agrement – iar complexul turistic din padure are camping, casute, terenuri de sport si chiar plaja. Daca ajungi la Snagov, trebuie neaparat sa vizitezi si manastirea Snagov, un important monument istoric si de arta feudala.

Padurea Cernica

La doar 14 kilometri de Bucuresti, Padurea Cernica se afla pe malul lacului Cernica (cu o suprafata de 3,6 km patrati).

Padurea este destul de aglomerata, in special in jurul zonelor special amenajate pentru gratar, insa veti gasi si numeroase trasee frumoase, amenajate pentru drumetii la pas sau pe bicicleta.

Padurea Caldarusani

Padurea Caldarusani este la 45 de kilometri de Bucuresti, in comuna Gradistea, din judetul Ilfov. Ajungi la ea pe DN1, iar daca esti iubesti natura, te vei indragosti de acest loc – poti zari cerbi lopatari si caprioare, iar vegetatia este incantatoare.

Lacul este raiul pescarilor datorita numeroaselor specii de pesti. Daca ajungi aici, viziteaza si Manastirea Caldarusani, ctitorita de Matei Basarab in 1638.

Parcul Natural Comana

Parcul natural Comana ocupa locul doi in tara in privinta biodiversitatii, dupa Delta Dunarii, si, la fel ca in delta, poti face plimbari cu barca prin stufaris, insa excursiile pe Neajlov si Balta Comana se fac doar cu barci fara motor si conform instructiunilor unui ghid.

Comana se afla la doar 30 de kilometri de Bucuresti si ofera optiuni si pentru pofticiosi prin locurile special amenajate pentru gratare si aruncare a deseurilor. Este un loc magic, care te va incanta cu minunatiile sale, in care, insa, trebuie sa pasesti cu grija si respect – parcul cuprinde zeci de specii de plate si animale protejate prin lege.

Padurea Baneasa

Afectata de constructii mai mult sau mai putin legale si de lipsa de respect a celor care o invadeaza cu orice ocazie, padurea Baneasa si-a pierdut un pic din farmecul de alta data, dar ramane o optiune buna pentru cei care nu vor sa se indeparteze prea tare de Bucuresti.

Citeste continuarea pe GetLokal.