sinus_lift

Procedura se sinus lift este o interventie chirurgicala utilizata cu scopul de a permite o inserare a unor implanturi. Pentru a face acest lucru este necesara o aditie de os, aditie ce poate fi adaugata doar in situatia in care marimea, dar si pozitia sinusurilor nu permit implantarea dentara. Ridicarea membranei sinusale este o procedura delicata, care necesita multa atentie, dar si precizie, deoarece ea contribuie la o imbunatatire semnificativa a vietii pacientului. Un sinus lift are asadar o importanta atat estetica, dar si functionala, este o procedura inovatoare, dar si de actualitate. Ea ofera pacientilor o multime de optiuni viabile, astfel incat sa nu foloseasca proteze mobile.

Sinusurile maxilare sunt cavitati situate in osul maxilar, pozitionate deasupra molarilor si premolarilor. Ele sunt compuse din doua cavitati distincte, umplute cu aer si aflate in stanga si in dreapta cavitatii nazale. In urma extractiilor dentare, precum si a infectiilor localizate la radacina molarilor si a premolarilor, osul ajunge sa se resoarba, iar cand grosimea acestuia este mai mica de 8 mm, implantarea este considerata a fi una imposibila.

Cu procedura de sinus lift, pacientul se va bucura de o ridicare a membranei sinusale, precum si de inserarea de os natural sau artificial, ce are scopul de crestere a  masei osoase, care va permite astfel si implantarea. Procedura de sinus lift poate fi realizata in mai multe moduri, in functie de necesitati si anume cand este nevoie de o simpla elevare minora, un sinus lift intern fiind o solutie buna, sau in situatia in care este nevoie de o elevare majora, atunci fiind nevoie de un sinus lift extern. Procedura de sinus lift extern implica o aditie osoasa minima, cu o dimensiune de 1-2 mm. Aceasta poate fi efectuata in aceeasi sedinta in care se realizeaza si implantarea dentara.

Procedura externa se efectueaza insa dinspre obraz pentru ca implantarea dentara sa poata fi efectuata 4-8 luni mai tarziu. Ambele tipuri de proceduri implica asadar o incizie la nivelul gingiei, urmata de perforarea osului pana are loc expunerea membranei sinusale. Se efectueaza o decolare a acesteia, prin introducerea unui amestec de os si sange in spatiul dintre osul maxilar si membrana sinusala. Aceasta practica este una adresata pacientilor cu acest tip de problema. Pacientii care sufera de sinuzita cronica nu pot fi supusi acestei proceduri de sinus lift, decat dupa ce are loc o interventie de specialitate efectuata de un medic ORL.

Au văzut: 3826