Un curs valutar favorabil sau nefavorabil ne poate influența puternic cursul de acțiune în ceea ce privește planurile noastre financiare. O afacere pe care o deținem poate lua amploare sau poate fi cu ușurință afectată  de  anumite fluctuații ale unui curs euro sau USD. De aceea este necesar să apelăm constat la un curs BNR pe care să îl verificăm constant.

Fluctuațiile unui curs USD sau euro sunt puternic  influențate de orice evenimente care au loc în plan economic, politic sau social. Astfel, un curs BNR ne va spune cu exactitate la ce nivel se află moneda care ne interesează. De exemplu, pe data de 22 martie, 2018, Banca Națională a României a înregistrat o valoare între 4,6850 și 4,37470 pentru euro.

În schimb, pentru un curs USD, nivelul acestura a scăzut la 3,78 lei. Iar cel mai scăzut nivel a fost înregistrat anul acesta pe 5 februarie, când dolarul american a ajuns la 3,7170 lei. Această valoare este mult scăzută față de maximul istoric înregistrat la data de 27 octombrie, 2017 când cursul acestuia era de 4,3504 lei/dolar.

Totuși, în ceea ce privește un curs euro, analiștii bancari se așteaptă la o depreciere a leului. Mai exact, o scădere de aproximativ 1,6% la pragul de 4,62 pentru un euro. Acest prognostic pesimist este în mare parte cauzat de incertitudinea politica europeană și rigiditatea politicii monetare din State Unite ale Americii.

Fluctuațiile ale dolarului american și euro ne fac să devenim mai precauți și mai bine informați în momentul efectuării unei tranzacții sau schimb valutar. Este necesar să fim la curent și cu lumea socio-politică și enomomică în care trăim. Orice modificare pe aceste planuri poate duce la schimbări ale valorilor dolarului sau euro. Fapt care ne poate afecta sau ,dimpotrivă, favoriza deciziile viitoare cu privire la investițiile financiare, afacerile personale sau chiar venitul personal.

Au văzut: 486