ghid ingrijire piele

Încă din perioada adolescenței ajungem să realizăm că cel mai important pas în îngrijirea pielii vine din înțelegerea tipului de ten și al modului în care acesta se adaptează la diferite circumstanțe, în speță schimbările de anotimp și, implicit, de temperatură. La fel de complexă precum inima, plămânii, ficatul și alte organe vitale, pielea este cel mai mare organ al corpului tău de care trebuie să te îngrijești constant pentru a-i păstra strălucirea și sănătatea.

Folosirea produselor de curățare și a tratamentelor prea dure poate trimite un semnal de alarmă pielii tale, anume că este nevoie de producerea unei cantități mai mari de sebum. În schimb, aplicarea cremelor hidratante care încetinesc producția de sebum poate duce la scăderea producerii uleiului în mod natural și în acest fel rezulta într-o piele uscată. Dacă îți aloci timpul necesar pentru a afla nevoile specifice ale pielii tale, acest lucru te va ajuta să îți înțelegi tenul și să alegi în cunoștință de cauză opțiunile potrivite în materie de gel pentru curățarea tenului și tratamente faciale care îți vor echilibra pielea, rezultând un ten mai sănătos și mai luminos.

Pielea fiecărei persoane este unică, dar există câteva tipuri comune de ten care te pot ajuta să identifici nevoile specifice care se potrivesc cel mai bine pielii tale. Așa că, haide să descoperim împreună cele trei tipuri principale de ten și modalitățile prin care îți poți da seama dacă tenul tău este gras, mixt sau uscat! 

Cum îmi dau seama ce tip de ten am? Există câteva trucuri pe care le poți încerca!

  1. Folosește un gel pentru curățarea tenului și lasă-ți fața să respireWoman cleansing her face in the morning before shower Premium Photo

Sursă foto Freepik

Curăță delicat tenul cu un produs de curățare, clătește-ți fața și lasă tenul să se usuce ușor. Cel mai important este să lași tenul liber și să observi ce reacții are în urma simplei curățări. Așa că, încearcă să nu aplici alte creme hidratante, seruri sau tratamente faciale timp de 30 de minute! 

Analizează-ți pomeții, bărbia, nasul și fruntea! Dacă după 30 de minute pielea ta se simte uscată, chiar strânsă, în special atunci când zâmbești ori faci alte expresii faciale, înseamnă că tipul tău de ten este cel mai probabil uscat. Totuși, dacă observi o strălucire pe nas și pe frunte, tenul tău se prezintă ca fiind mixt. În schimb, dacă tenul tău este uleios atunci vei sesiza o strălucire în zona pomeților, cât și în zona T (adică pe frunte și nas).

  1. Folosește o cotonetă curatăCute beautiful natural brunette girl cleaning face with cotton sponge smiling looking at camera over white background. cosmetology and spa. Free Photo

Sursă foto Freepik

O modalitate mult mai rapidă și adesea un excelent diferențiator între cele trei tipuri de ten – mixt, gras și uscat este să folosești o cotonetă curată (discheta demachiantă) pe care să o taapotezi ușor pe diferitele zone ale feței. În special, trebuie să acoperi zona T (frunte și nas), pomeți și bărbie. Este important să faci testul în lumină naturală pentru a vedea clar nivelul de sebum rezultat în urma tapotării.

Dacă cotoneta a acumulat puțin spre deloc ulei, atunci pielea ta este uscată. În schimb, dacă pe discheta demachiantă acumulezi ulei în zona T (frunte și nas), atunci tenul tău este mixt, iar dacă pe cotonetă ai acumulat sebum în urma tapotării mai multor zone ale feței, atunci tenul tău este gras.

  1. Metoda Oriflame: Ghidul de îngrijire al pielii

Poate cea mai la îndemână metodă, ghidul Oriflame îți va spune într-un timp foarte scurt și fără prea mare efort care este tipul tău de ten. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la 7 întrebări, bifând răspunsurile care se aplică cel mai bine situației tale. Trebuie să știi, totuși, că înainte de a parcurge testul va fi nevoie să aplici una dintre cele două metode menționate mai sus pentru a putea răspunde la una dintre întrebările din ghid, anume: „Care e tipul tău de ten?”.

Acum că ai aflat dacă ai tenul uscat, mixt sau gras, haide să descoperim împreună cum să îți îngrijești pielea și ce produse să folosești în funcție de caracteristicile fiecărui tip de ten în parte!

  1. Tenul tău este uscat? 
Portrait of fair-haired woman with warm blue eyes, dry lips and healthy skin looking directly. alluring girl with beautiful appearance dressed casually posing Free Photo

Sursă foto Freepik 

Dacă îți simți pielea strânsă pe tot parcursul zilei și prezinți descuamări vizibile, atunci poți fi sigură că te confrunți cu un ten uscat! Îi poți mulțumi, cu ghilimelele de rigoare, geneticii pentru acest lucru, dar și stilul de viață, dieta și modificările hormonale contribuie în mare măsură.

Exfolierea zilnică cu ingrediente blânde, non-abrazive te va ajuta în promovarea schimbării celulelor pielii fără să elimini uleiurile produse natural de tenul tău. Fără un strat suplimentar de piele moartă, serurile și tratamentele faciale vor fi absorbite mult mai ușor și își vor face efectul rapid. Încearcă să folosești produse hidratante destinate pielii uscate pe bază de acid hialuronic, vitamina E sau amestecul de emolienți, întrucât toate aceste ingrediente au capacitatea de a atrage apa și a o direcționa către celulele pielii.

Începe-ți rutina cu un gel pentru curățarea tenului, 2-în-1 NovAge, care curăță delicat pielea și întrunește condițiile perfecte de absorbție a cremei hidratante care urmează în rutina de îngrijire – într-o singură etapă inteligentă. Pentru reîmprospătare, masează apoi tenul cu ajutorul cremei intens hidratante pentru ten uscat/sensibil Optimals HydraCare pentru a-i conferi pielii tale suplețe și un sentiment reconfortant.

  1. Ai tenul mixt?

Dacă faci parte din această categorie, atunci te confrunți adesea cu uscăciunea din zona pomeților, ceea ce face importantă găsirea unei creme hidratante, nici prea grase, dar suficient de hrănitoare pentru a reține umezeala acolo unde este necesar.

Exfolierea delicată este, de asemenea, importantă pentru a menține echilibrul zonei T și a zonei pomeților. Cremele hidratante cu o textură asemănătoare gelului, așa cum este și cazul gelului de faţă iluminator cu caise şi portocale organice Love Nature care se absoarbe rapid în piele și nu provoacă erupții.Începe cu o cantitate mică și continuă să aplici doar acolo unde este necesar pentru a evita supra-încărcarea pielii.

  1. Chiar și pentru tenul gras există soluții!Beautiful woman with oily and wet skin Premium Photo

Sursă foto Freepik

Excesul de sebum poate astupa adesea porii. Vestea bună este că tenul gras vine cu un aspect al pielii mai tânăr și mai suplu, deoarece are mai multă umiditate naturală și este mai puțin predispusă la riduri. Dacă prezinți erupții acneice moderate până la severe ar trebui să iei în considerare folosirea unui exfoliant care include ingrediente anti-bacteriene.

Exfolierea zilnică este parte esențială și pentru cele cu tenul gras, întrucât promovează rotația celulară și previne acumularea sebumului în pori. Folosește un exfoliant delicat (care nu folosește substanțe abrazive) pentru echilibrarea tonusului și a texturii pielii tale. Încearcă masca-exfoliant 2-în-1 din gama Love Nature, pentru a curăța în profunzime tenul, a-l exfolia și a reduce aspectul porilor hiperîncărcați. Acidul salicilic echilibrează pielea predispusă la erupții cutanate, lăsând pielea netedă, matifiată și luminoasă. 

Nevoile pielii tale se pot schimba în timp și, de aceea, este nevoie să faci un check in regulat pentru a ajusta ritualul curent de îngrijire și a-i oferi tenului tău măsurile optime pentru a funcționa și arăta cât mai bine, menținând pielea echilibrată și sănătoasă!

Au văzut: 808