Pardoselile epoxidice sunt pardoseli decorative de mare efect, realizate cu ajutorul vopselelor si rasinilor epoxidice. Fiind usor de aplicat, pardoseaua epoxidica poate inlocui cu succes podeaua traditionala, Un alt avantaj al acestui tip de pardoseala consta in posibilitatea aplicarii stratului de vopsea direct pe suprafete cum ar fi gresia, piatra naturala, marmura, betonul etc.

Pardoselile epoxidice au fost utilizate initial exclusiv in medii industriale, insa cu timpul, datorita rezistentei la uzura si la substante chimice, au inceput sa fie intrebuintate si in domeniul farmaceutic, medical, in cladiri de birouri, depozite, spatii comerciale si chiar in locuinte.

Alte caracteristici ale pardoselilor epoxidice sunt absenta rosturilor si faptul ca pot fi accesorizate cu pigmenti metalici, chips-uri decorative, nisipuri, quartz, fototapet etc.

Pardoseli epoxidice cu chips-uri decorative

Acest tip de pardoseala epoxidica se preteaza cel mai bine aplicarii in garaje, spatii de depozitare, terase interioare etc. Datorita multitudinii de combinatii de culori ale chips-urilor decorative, poti schimba in totalitate aspectul incaperii in care aplici acest sistem. Mai jos gasesti cateva modele din care te poti inspira:

Pardoseli epoxidice cu pigmenti metalici

Pardoselile epoxidice metalice sunt poate cele mai spectaculoase pardoseli epoxidice decorative. Acestea pot fi realizate cu ajutorul unei rasini epoxidice transparente ce se combina cu pigmenti metalici. Combinand mai multe nuante de pigmenti, se pot obtine rezultate spectaculoase precum cele de mai jos:

Pardoseli epoxidice cu obiecte inserate

Cu ajutorul rasinilor epoxidice se pot crea si pardoseli unicat prin inserarea unor obiecte cum ar fi fise, capace, scoici, bucati de lemn sau alte obiecte alese de tine.

Pardoseli epoxidice monocolore

Pardoselile epoxidice monocolore sunt o optiune simpla si eleganta pentru locuinte. Gama de culori din care poti alege este foarte larga, de la crem sau rosu, pana la negru sau gri inchis.

Pardoseli epoxidice 3D

Tehnologia 3D, raspandita din ce in ce mai mult in ziua de astazi, isi demonstreaza aplicabilitatea si in crearea pardoselilor din locuinte. Prin intermediul fototapetului, se pot realiza pardoseli unice, cu acel efect wow: efectul 3D.

Speram ca v-am convins ca limita creativitatii in realizarea de pardoseli epoxidice decorative este reprezentata doar de imaginatie! Produsele necesare realizarii pardoselilor epoxidice, de la vopsea si rasina epoxidica, pana la chips-uri decorative sau pigmenti metalici, le gasesti in magazinul online vopsea-spray.ro.

Au văzut: 425