mobila lemn masiv alberta casa
Imobiliare Păreri

Ce trebuie sa stii despre mobila din lemn masiv?

Mobila din lemn masiv reprezinta o alegere cu personalitate in ceea ce priveste amenajarea locuintei tale sau a altor spatii importante pentru care imaginea conteaza, cum ar fi un birou impozant, receptia sau camerele deluxe ale unui hotel de 5 stele. Asadar, mobila din lemn masiv este un etalon de calitate, eleganta, bun gust si confort. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta:

 

Mobila din lemn masiv este mai durabila decat mobila din PAL

Spre deosebire de lemnul masiv, 100% natural si cat mai putin procesat, Placa Aglomerata din Lemn (PAL) este un produs stratificat obtinut din aschii, rumegus si resturi de cherestea amestecate cu rasina sintetica sau alt liant similar. Materialul final, care este practic un compozit, se realizeaza prin presare si extrudare. Placile astfel fabricate, folosite in industria mobilei, sunt mai ieftine decat lemnul masiv deoarece au si o calitate mai scazuta.

 

Mobila din lemn masiv „nu are moarte”

Avand in general o grosime cuprinsa intre 8 si 20 mm, PAL-ul nu poate concura cu lemnul masiv ca rezistenta si durabilitate! Piesele fabricate 100% din lemn sunt menite sa reziste pe o perioada indelungata, chiar si pentru tot restul vietii – transformandu-se intr-o veritabila mostenire de familie. Totodata, acest tip de mobilier prezinta o robustete si siguranta mult mai mare, putad suporta cu brio greutatea hainelor, a cartilor sau chiar a obiectelor decorative din piatra, bronz etc.

 

Mobila din lemn masiv nu se demodeaza niciodata

Specialistii de la Alberta Casa cred ca astfel de piese sunt ”timeless” nu doar fiindca trec cu succes testul timpului, ci si pentru ca au o frumusete clasica, ce se comporta foarte bine odata cu trecerea timpului. Intretinute in mod corespunzator sau reconditionate cu grija, acestea isi pastreaza farmecul incontestabil si stralucirea initiala. Mai mult, in zilele noastre acest tip de mobilier este prezent chiar si in hoteluri, cafenele, restaurante, putand avea totodata si un design industrial, modern.

 

Mobila din lemn masiv este specifica decorurilor elegante, cat si celor industriale

Inspirand bun-gust, distinctie, eleganta si rafinament, piesele din lemn masiv sunt ideale pentru decorurile luxoase sau relaxate, simple sau somptuoase, in stil clasic sau nordic – fiind extrem de versatile si potrivite atat pentru locuinte, cat si pentru locatii din industria HoReCa. Sugerand putere, maturitate si stabilitate, acest tip de mobilier descrie un stil de viata prosper si este specific persoanelor cu un caracter bine definit, ce prefera calitatea inainte de toate.

 

Mobila din lemn masiv poate fi personalizata pana in cele mai mici detalii

Realizata la comanda, integral sau partial manual, aceasta poate fi pictata sau sculptata in functie de preferinte si adaptata spatiului de care dispui.

 

Mobila din lemn masiv actuala nu necesita ingrijire speciala

Datorita noului proces de fabricare si a lacurilor poliuretanice folosite pentru finisare, in zilele noastre mobila din lemn masiv nu mai este atat de pretentioasa in ceea ce priveste intretinerea sa, fiind rezistenta la zgarieturi, conditii de umiditate, temperaturi scazute sau ridicate etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *