mobila lemn masiv alberta casa
Păreri

Cum ne va surprinde industria de mobila din lemn masiv in anul 2019?

Exista un principiu conform caruia trendurile si comportamentul cumparatorului se schimba de la an la an in comertul electronic. Iar de la aceasta ,,regula’’ nu face exceptie nici industria de mobila din lemn masiv, care in ultimii ani a cunoscut o prezenta notabila in mediul online, pe piata de e-commerce. Iata, asadar, in linii mari, ce modificari si noutati se vor inregistra in anul 2019 in materie de mobila din lemn masiv:

Furnizorii specializati se vor afirma tot mai mult

Hipermarketuri, supermarketuri si discounteri care comercializeaza mobila din lemn masiv online sau pe cale traditionala – astfel se prezinta, in general, piata mobilei din Romania, fiind extrem de fragmentata. Anul 2019, insa, se preconizeaza ca va fi anul furnizorilor specializati, care se vor afirma tot mai mult, in special in mediul virtual. Un exemplu elocvent in acest sens il reprezinta magazinul online de mobila din lemn masiv si canapele Alberta Casa care a capatat tot mai multa notorietate pe Internet, onorand anul trecut sute de comenzi.

Comertul electronic va face legea

Practic, daca nu ai un site de prezentare, nu existi in industria pieselor de mobila din lemn masiv! Reorientarea comertului clasic cu mobilier catre zona e-commerce se justifica prin lipsa nevoii de depozite supraaglomerate si, implicit, lipsa chiriilor scumpe – avantaje oferite exclusiv de comertul electronic. Mai mult, in felul acesta sunt evitate stocurile neepuizate, pe care un retailer trebuie sa le depoziteze la costuri suplimentare. Astfel, existenta unui magazin online de prezentare, de unde clientul sa plaseze ulterior o comanda personalizata, reprezinta noua tendinta! De asemenea, expozitiile ocazionale, cataloagele de prezentare si showroom-urile vor fi o modalitate predilecta in randul furnizorilor de a-si promova oferta de produse. Cu alte cuvinte, cei mai multi cumparatori vor achizitiona mobila la comanda si nu de serie; de pe Internet, nu direct din magazin! In felul acesta, clientul va scuti resurse pretioase precum timp, bani si energie, primind produsul final direct la usa, in urma unei comenzi plasate online din confortul propriului camin.

Romania va deveni un producator de mobila din lemn masiv recunoscut la nivel international

Fie ca ne referim la comertul intern, fie ca ne referim la exporturi, tara noastra va avea un cuvant de spus in ceea ce priveste productia si furnizarea de mobila autentica. Deja tot mai multe companii internationale colaboreaza cu fabrici romanesti pentru a produce mobila din lemn masiv destinata exportului.

Vechea moda va reveni

In ultimii ani, retailerii si cumparatorii de mobila din lemn masiv au asistat la ascensiunea stilului scandinav in materie de stil si design. Astfel, o buna perioada de timp liniile drepte si formele geometrizate, cu finisaje si compartimentari minimaliste, ne-au fascinat pe toti. Incepand cu acest an, insa, specialistii Home & Deco ne anunta ca stilul clasic va reveni in topul preferintelor romanilor. Asadar, ne asteapta piese de mobilier cu forme robuste, linii curbate si multi-compartimentari cu usi si sertare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *