Uneori, tot ce avem nevoie in viata noastra este un pic de culoare. Pictura pe numere este cea care ne poate ajuta. Ce este interesant in pictarea de tablouri pe numere e faptul ca nu e nevoie sa ai talent artistic, te poti descurca oricum cu ajutorul kitului primit.

Procedura de picturi pe numere ar putea parea a fi o ocupatie puerila si este adesea catalogata fiind simplista sau necreativa. De fapt, aceasta a devenit o tendinta populara de reducere a stresului pentru adulti, care ii poate ajuta sa se recreeze si sa uite de grijile cotidiene pentru ceva timp.

Kiturile de pictura prin numere includ pensule, vopsele si o panza pe care sa pictezi. Panza are zone numerotate diferit pe care le pictezi cu acele culori care sunt mentionate pe cutiuta de vopsea.  Chiar daca la inceput iti poate parea un haos pe hartie, dupa ce incepi a colora intelegi ca vei reusi sa obtii la final o opera de arta. Si e o opera doar a ta!

Arta este un proces de imbunatatire a sanatatii fizice, mentale si emotionale a persoanei prin utilizarea procesului de creare. Este considerata o terapie care incurajeaza gandirea creativa si iti permite sa gandesti abstract. Arta iti stimuleaza creierul si te ajuta sa te simti bine. Pictura pe numere creste impulsul, concentrarea si stima de sine.

Avantajele picturii pe numere sunt urmatoarele:

  • Mentinerea sanatatii mintale devine esentiala atunci cand vine vorba de un echilibru sanatos intre viata profesionala si viata personala;
  • Cercetarile inovatoare demonstreaza o scadere a nivelurilor de anxietate atunci cand oamenii coloreaza;
  • Picturile ii fac pe adulti sa se simta mai fericiti, mai calmi si mai relaxati. Este o modalitate uimitor de usoara de a ameliora stresul si de a scoate emotiile negative afara;
  • Pictura prin numere imbunatateste concentrarea;
  • In abordarea picturii prin numere, finalizarea unei imagini poate oferi un mare sentiment de realizare. Astfel, creste increderea in sine;
  • Este similar cu meditatia;
  • Imbunatateste functia de memorare cognitiva;
  • Imbunatateste toleranta si rabdarea;

Pentru cei care au nevoie de un hobby pentru a-i ajuta sa reduca stresul, sa petreaca timp de calitate, sa creeze si sa se recreeze in mod constant, pictura pe nume ar putea fi solutia ideala.

Au văzut: 1385