Copilaria este momentul de formare al adultului de mai tarziu din toate punctele de vedere, inclusiv al gustului. Obiceiurile alimentare se formeaza in primii 3-4 ani si raman destul de constante pe parcursul intregii noastre vieti. Desigur, unele pot disparea sau mai pot aparea altele noi, insa vor exista mereu deprinderi alimentare pe care le vom purta din copilarie, prin adolescenta, pana la maturitate.

Cel mai bun mod prin care putem evidentia acest lucru este prin faptul ca tuturor ne place mancarea facuta de mama sau asa cum ne place sa spunem “ca la mama acasa”. Chiar si atunci cand suntem adulti cautam gustul preparatelor din copilarie in toate mancarurile pe care le servim si ne reintoarcem de fiecare data cu entuziasm la casa parinteasca atunci cand mama ne anunta ca a facut felul nostru preferat de mancare.

Parca nimic nu se compara cu supele de pui cu taitei care ne incalzeau in sezonul rece si care ne erau oferite pe post de tratament atunci cand eram raciti sau supele cu fidea cu rosii si zarzavaturi care anuntau venirea primaverii si aparitia tuturor legumelor. La desert sau la micul dejun primeam vestitele macaroane cu branza sau macaroane cu lapte care creioneaza si acum dulceata copilariei. Sa nu mai spunem ca atunci cand mancam paste cu sos de rosii cu siguranta era un eveniment special, pe care il asteptam mereu cu nerabdare.

Multe dintre mame stateau de dimineata pana seara in bucatarie nu doar ca sa gateasca efectiv, ci si ca sa faca de la zero fidea sau macaroane de casa. Lucrurile s-au mai schimbat, iar in prezent timpul nu mai este un aliat pentru nimeni si astfel ca putine dintre gospodine mai fac manual aceste tipuri de paste. Vestea buna este ca exista produse ca cele de la Paste Baneasa, realizate din cele mai bune ingrediente printr-un proces tehnologic atent monitorizat, care au gustul pastelor facute in casa. De la fidea si taitei la macaroane clasice, serpentine, spiarale, scoici sau spaghetti cu ou sau fara ou, exista o gama atat de variata incat ne va fi usor sa facem mancaruri asa cum ne faceau mamele noastre in copilarie.

Cand avem toate acestea la indemana, deja pregatite, si gatitul va fi mai usor si mai placut, mai ales ca rezultatul va fi unul delicios care ne va aduce aminte de cele mai frumoase amintiri din copilarie.

Au văzut: 522