In ziua de azi, ai nevoie de permisul auto din nenumarate motive. Exista aspectul practic pe care ti-l ofera posibilitatea de a fi sofer – te misti mai repede prin oras, este mai usor sa iti rezolvi treburile si sa transporti diferite obiecte. Pe de alta parte, exista si avantaje de ordin psihologic, din moment ce detinerea unui permis auto iti ofera un placut sentiment de independenta.

Insa inainte de obtinerea carnetului de conducere, este nevoie sa urmezi un numar de pasi pentru a demonstra ca esti capabil sa conduci o masina. Inainte de a incepe cursurile oferite de o scoala auto si de a sustine examenele aferente acestuia, este nevoie sa obtii fisa pentru permis auto. Exista doua motive pentru care te indrumam spre www.fisamedicala.info, una dintre cele mai bune clinici medicale din Bucuresti.

In primul rand, nimeni nu vrea sa cheltuiasca prea multi bani pentru a indeplini anumite criterii birocratice, iar la fisamedicala.info nu vei plati mai mult de 150 de lei pentru fisa permis auto.

In al doilea rand, se stie ca timpul este foarte pretios. Aceasta clinica iti elibereaza fisa pentru permis auto in aceeasi zi in care ai efectuat examenele medicale. Iata asadar, cum economisesti timp si bani in timp ce te apropii de visul tau, obtinerea carnetului de soferi!

La fisamedicala.info pot veni viitorii soferi care, conform Ordinului nr. 1162/2010, intra in prima grupa de conducatori auto si anume cei care aplica pentru categoriile A, A1, A2, AM, B, B1 si BE. De fisa pentru permis auto au nevoie cei care urmeaza sa sustina examenul de conducere, dar si cei care vor sa isi reinnoiasca permisul.

In cele ce urmeaza, vor fi enumerate analizele obligatoriu incluse in fisa permis auto.

  • Analize oftalmologice

In concordanta cu legea in vigoare, fisa pentru permis auto trebuie sa confirme ca cel care aplica pentru permis detine acuitatea vizuala necesara, determinata in urma analizelor medicale oftalmologice. Cei exclusi de la obtinerea permisului sunt cei care sufera de dipoplie sau de sensibilitate la contraste.

  • Analize de auz

La fel de important este ca viitorul sofer sa fie apt din punct de vedere auditiv pentru aplicarea pentru permisul de soferi.

  • Analize cardiovasculare

In cazul in care aplicantul pentru permis prezinta tulburari serioase ale sistemului cardiac, acesta nu va putea continua in demersurile necesare obtinerii carnetului. Dintre aceste probleme amintim: angina pectorala de repaus sau la emotie, dar si alte afectiuni de acest tip.

De asemenea, daca cel supus examinarii sufera de diabet sau a avut in trecut parte de episoade grave, repetate de glicemie, acestuia i se va solicita sa demonstreze ca poate tine aceasta afectiune sub control.

  • Analize pentru aparatul locomotor

Orice afectiune a aparatului locomotor reprezinta un obstacol in obtinerea fisei medicale necesare sustinerii examenului auto.

  • Analize neurologice

La fel de importante sunt analizele neurologice, in urma carora se va decide daca cel care doreste sa obtina sau sa isi reinnoiasca permisul auto este apt pentru probele urmatoare.

  • Analize psihologice

Exista anumite situatii grave care atrag dupa sine solicitarea unor analize medicale efectuate regualat, insotite de un aviz medical autorizat. Aceste cazuri sunt reprezentate de retard psihic sever, tulburari mintale congenitale sau dobandite in urma unor traume sau interventii neurochirurgicale.

Au văzut: 466