seminte cannabis

Fiecare tip de seminte de cannabis da nastere unui tip diferit de planta, existand nenumarate varietati, fiecare cu proprietatile sale specifice, de la tipurile de canabinoizi la arome si la continutul de rasini. Iata mai jos care sunt principalele tipuri de seminte de cannabis:

1. Seminte de cannabis standard

Acesta este cel mai cunoscut tip de seminte de cannabis. Semintele standard necesita o atentie sporita, deoarece au nevoie de un ciclu de lumina specific ca sa intre in procesul de inflorire. Sexul dominant al plantei este aproape imposibil de prevazut, de obicei plantele din care provin semintele de cannabis standard fiind 50% feminine si 50% masculine. In conditii ideale de cultivare, exista sanse mai mari ca din semintele de cannabis standard sa se dezvolte plante feminine.

2. Seminte de cannabis feminizate

In functie de sexul sau, planta de cannabis poate fi de trei tipuri: femela, mascul sau hermafrodita. Semintele de cannabis feminizate sunt preferatele botanistilor si ale colectionarilor, datorita potentei acestora, fiind modificate genetic pentru a produce, in 95% din cazuri, plante feminine. Acesta reprezinta un mare avantaj, deoarece numai plantele feminine de cannabis infloresc. Semintele feminizate sunt create prin altoirea a doua plante femele, atat polenul, cat si “ouale” provenind din punct de vedere genetic din plante feminizate.

3. Seminte de cannabis Autoflower

Unul dintre cele mai populare tipuri de seminte de cannabis este Cannabis ruderalis, cunoscut si sub numele de Autoflower. Plantele din soiul Autoflower nu necesita un ciclu anume de lumina/intuneric pentru a inflori, iar acest lucru inseamna ca semintele de cannabis Autoflower pot fi plantate oriunde si infloresc dupa 7-10 saptamani.

Semintele de cannabis Autoflower sunt bogate in CBD, un canabinoid cu proprietati curative si efecte anti-psihotice, regasit in uleiul de cannabis. Originea semintelor de cannabis Autoflower este in Rusia, unde au fost descoperite in 1942, in sudul Siberiei. Botanistii obisnuiesc sa altoiasca seminte de cannabis Autoflower cu soiurile Sativa sau Indica, mai puternice, rezultatul fiind o planta hibrid usor de crescut, dar cu un continut mai mare de CBD.

Semintele de cannabis, legale in Romania?

In Romania, semintele de cannabis se vand doar sub forma de suvenir pentru pasionatii de botanica sau pentru colectionari, deoarece fumatul si cultivatul marijuanei si al oricarui tip de cannabis sunt activitati strict interzise pe teritoriul tarii noastre si se pedepsesc conform legii 143/2000. Daca o persoana insista sa afle din partea comerciantilor informatii despre cultivarea semintelor de cannabis sau despre orice fel de ocupatie de acest gen, se va considera ca acesta doreste sa incalce legea si nu i se va onora comanda.

Acest articol are scop pur informativ. Nu incurajam, sustinem ori promovam in niciun fel consumul sau traficul de substante ilegale.

Au văzut: 432