Ronexprim organizeaza, pana pe 31 decembrie 2018, promotii la mai multe instrumente de masura de la Fluke, cu ocazia implinirii a 70 de ani de activitate a producatorului american. Printre acestea, se numara si testerele de izolatie Fluke 1507. Daca decizi sa achizitionezi aceste dispozitive pana la finalul anului, vei primi gratuit un cleste de curent de la acelasi brand.

Testerele de izolatie Fluke 1507 sunt instrumente de masura de mici dimensiuni, insa foarte rezistente si usor de folosit. Tensiunile de testare multiple le fac ideale atat pentru activitati de depanare, cat si de punere in functiune sau intretinere preventiva. De asemenea, functiile avansate, precum sonda la distanta, te ajuta sa economisesti timp si bani in momentul efectuarii testelor.

Caracteristicile instrumentelor de masura Fluke 1507

– gama larga de tensiuni de testare;

– descarcare automata a tensiunii de capacitate;

– calculare automata a indexului de polaritate;

– raportare automata a absorbtiei dielectrice;

– functie de comparare pentru repetarea rapida a testelor;

– intreruperea testarii rezistentei izolatiei, in situatia detectarii unei tensiuni de peste 30 de volti;

– sonda de masurare activata prin buton;

– oprire automata.

Aceste instrumente de masura sunt dotate cu o sonda FLK-TP165X, sonde FLK-TP74 cu capete lamelare, kit de cabluri din silicon FLK-TL224, clipsuri de tip crocodil si baterii. Optional, poti primi de la Fluke o husa moale sau un etui dur, pentru depozitare si transport.

Cum se utilieaza instrumentele de masura Fluke 1507

1. Cablurile de masurare si/sau alimentare ale testerului de izolatie trebuie conectate la bornele corespunzatoare ale dispozitivului testat.

2. Butonul de selectare a functiei/domeniului trebuie asezat in pozitia corecta.

3. Dupa aplicarea sondelor in punctul de masurare, trebuie fixat clestele, apoi apasat butonul corespunzator.

4. Dupa observarea valorii semnalului de intrare, depasirea domeniului va fi indicata prin afisarea pe ecran a simbolului corespunzator. Dupa aparitia acestui simbol, cauza depasirii domeniului trebuie eliminata, iar aparatul trebuie comutat intr-un domeniu superior. Daca acesta se afla deja in cel mai mare domeniu, masuratoarea trebuie intrerupta imediat, in caz contrar ar putea avea loc un scurt-circuit.

Masuri de precautie in utilizarea testerului de izolatie Fluke 1507

– Nu depasi niciodata valorile de intrare admise pentru functii!

– Nu aplica, intre borne sau intre borna si impamantare, o tensiune mai mare decat cea nominala, marcata pe instrumentul de masura!

– Nu masura niciodata curenti mai mari decat curentul maxim al sigurantei!

– Inainte de schimbarea functiei de masura a dispozitivului, deconecteaza cablurile de masurare de la circuit!

– Inainte de masurarea rezistentei, continuitatii, diodelor sau capacitatii, decupleaza alimentarea si descarca toti condensatorii de inalta tensiune!

– Atunci cand realizezi conexiuni electrice, conecteaza cablul de masurare negru inaintea celui rosu, iar la decuplare realizeaza operatiunea in sens invers!

– In timpul masuratorilor, tine intotdeauna degetele pe sonde in spatele mansonului de protectie!

– Nu folosi aceste instrumente de masura in medii supuse riscului de explozie!

Pe langa testerele de izolatie seria 1507, in promotia “Fluke – 70 ani” desfasurata de Ronexprim pana la finalul anului mai intra si urmatoarele instrumente de masura de la producatorul american: testerul electric T6-1000, multimetrul digital seria 179, testerele de instalatii seria 1663 si 1664 FC, camera de termoviziune seria TiS20, termohigrometrul seria 971, telemetrul laser seria 419D si nivela cu laser seria 180LG.

Au văzut: 199