Fie ca vrem, fie ca preferam sa ne facem ca nu exista, subiectul mortii trebuie abordat. Desi atunci cand trecem prin apropierea unei firme de servicii funerare preferam sa ne facem ca nu am vazut obiectele expuse sau luam in gluma subiectul, la un moment dat fiecare familie se vede nevoita sa treaca prin emotiile si durerea pricinuita de pierderea unui membru al familiei in urma decesului. Dincolo de organizarea in detaliu a inmormantarii si de pregatirea tuturor aspectelor pentru ca priveghiul si inmormantarea sa aiba loc in conditii optime, o firma specializata in pompe funebre Bucuresti pune la dispozitia clientilor sai posibilitatea de a achizitiona sicrie pentru momentul inhumarii.

Rolul sicriului in contextul inhumarii sau incinerarii

Sicriul este menit pentru depunerea trupului defunctului pe durata zilelor de priveghi si pentru momentul inhumarii. De asemenea, sicriul devine adapostul trupului neinsufletit care odata coborat in mormant este acoperit de pamant, iar capacul sicriului are menirea de a proteja trupul de greutatea pamantului. Sicriul este folosit si in cazul incinerarii, daca familia indoliata opteaza pentru aceasta forma ca si ultimul eveniment pentru persoana decedata. In cazul in care vorbim despre incinerare trebuie spus ca tipul sicriului difera, acesta fiind astfel construit incat sa fie optim pentru procesul de incinerare intr-un crematoriu uman.

Aspecte importante in alegerea unui sicriu

Atunci cand o familie este pusa in situatia dureroasa de a cauta un sicriu pentru inmormantare sau pentru incinerare este important a se avea in vedere anumite aspecte. Primul lucru asupra caruia trebuie sa se aplece se refera la dimensiunea sicriului. Este important in acest sens a se avea in vedere inaltimea defunctului. Urmeaza alegerea esentei de lemn din care este facut sicriul. Printre cele mai des intalnite esente de lemn folosite pentru realizarea sicriului amintim stejarul, fagul, bradul sau plopul.

Esenta lemnului folosit pentru realizarea sicriului influenteaza decisiv si rezistenta acestuia, dar si pretul unui sicriu. In consecinta, in momentul in care alegi tipul de esenta de lemn pentru sicriu alegi si care este pretul pe care esti dispus sa il achiti pentru un sicriu. Nu in ultimul rand culoarea este un alt aspect de avut in vedere in momentul alegerii unui sicriu. De cele mai multe ori culorile sunt de nuanta pamantului, fie ca vorbim despre sicriu negru sau gri, fie ca vorbim despre sicriu in nuanta de maro. Se poate opta si pentru sicrie de culoare alba, acestea fiind alegerea preferata pentru copii sau pentru persoane necasatorite.

Au văzut: 740