Pe vremuri, femeile purtau mici sticle cu „alcool cu sare” cu ele, intrucat le era frica sa nu lesine din cauza infundarii nasului, iar acest lucru era insuportabil. Nu s-a schimbat nimic pe vremea noastra, deoarece spirtul este cel mai bun asistent pentru a fi utilizat in mediul casei pentru diferite tratamente, rani, lovituri sau dezinfectarea suprafetelor. 

Este suficient sa umezesti un tampon de vata de bumbac cu spirt Mona si sa il tii in dreptul nasul unei persoane care si-a pierdut cunostinta, iar aceasta va ajunge imediat in simtire. In ceea ce priveste efectul fiziologic al spirtului, acesta este cauzat de un miros acut, destul de placut, care contribuie la iritarea receptorilor specifici ai mucoasei nazale si la excitarea centrelor cerebrale respiratorii si vasomotorii. De asemenea, multi oameni folosesc spirt Mona in cazul muscaturilor de insecte. Mai mult decat atat, spirtul Mona are un efect antimicrobian.

Spirt sanitar Mona

Spirtul sanitar Mona se foloseste atat pentru igienizarea pielii, cat si pentru igienizarea suprafetelor si a multor instrumente casnice, de manichiura, medicale etc.  Atunci cand iti curge nasul si stranuti, poti pune cativa stropi de spirt sanitar Mona pe un tampon de vata pe care apoi sa-l tii in dreptul narilor. Spirtul sanitar Mona este un produs indispensabil in caz de stranut prelungit si frecvent, in caz de guturai etc. 

Corpul fiecarei persoane este individual si, in consecinta, reactiile la manifestarea racelilor sunt, de asemenea, individuale. Unii pot scapa rapid de o raceala, in timp ce altii  pot suferi pana la epuizare timp de zile intregi. Si in acest caz, leacul poate fi spirtul sanitar Mona pe care il poti aplica pe piele sau ca tampon pentru nasul curgator si imflamat.

Spirt medicinal Mona

Referindu-ne la leacurile bunicelor, poate fi facuta o cataplasma din cartof ras si spirt medicinal Mona, pentru a o aplica pe gat in dreptul amigdalelor celor care sufera de raguseala sau dureri in gat. Pentru dureri articulare, se face o compozitie dintr-o lingura de spirt medicinal Mona si trei linguri de apa. Amesteca compozitia, fa o cataplasma si aplic-o pe zonele afectate. Infasoara apoi cu o panza calda.

Un alt remediu este o tinctura de ardei rosu si spirt medicinal Mona intr-un raport de 1:5. Freaca locul dureros cu compozitia realizata. De asemenea, compozitia de ardei rosu cu spirt medicinal Mona este un leac minunat pentru osteocondroza. Pentru poliartrita, vei avea nevoie de miere, iod, spirt medicinal Mona si glicerina. Toate componentele trebuie sa fie luate in proportii egale – cate un pahar. Amesteca bine toate ingredientele si agita inainte de utilizare. Aplica pe zonele afectate timp de 24 de ore. In viata de zi cu zi, cea mai larga utilizare a spirtului medicinal Mona este gospodaria. Cu el poti dezinfecta bucataria, baia, poti spala geamurile, manerele usilor si ferestrelor etc. 

Spirtul medicinal Mona poate fi utilizat chiar si impotriva muscaturilor de tantari. Pune spirt medicinal Mona intr-un recipient cu pulverizator si apoi stropeste-ti bratele si zona din jurul tau. Tantarii nu se vor apropia de tine, nici chiar atunci cand esti in vacanta cu cortul.

Au văzut: 2