Când aud termenul “salopetă”, majoritatea oamenilor își imaginează, probabil, niște zugravi cu coifuri de ziar pe cap sau, eventual, niște muncitori pe un șantier. Chiar dacă scopul său inițial a fost unul foarte practic, acela de a servi pe post de echipament utilitar, conceptul de salopetă a fost preluată și de către designerii  din lumea modei, care au modificat și transformat ineditul articol vestimentar, până când acesta a dobândit noi forme și stiluri, care abia dacă mai seamănă cu strămoșul de la care s-a pornit, salopeta de lucru. 

Așadar, în prezent, salopeta de damă a evoluat către noi tipuri, precum salopete damă casual, salopete damă elegante, salopete damă din denim etc, potrivite pentru diverse ocazii și momente ale zilei. Spre exemplu, pentru un look casual de zi, se potrivește de minune o salopetă damă blugi, neagră (sau în orice altă culoare), decoltată și cu fermoar, care te va face să arăți bine, dar și să te simți confortabil pe perioada zilei. Aceasta poate fi accesorizată atât cu genți de zi, cât și cu rucsacuri și poate fi purtată cu aproape orice tip de încălțăminte preferi, precum pantofi și sandale plate sau cu toc, dar și încălțăminte sport. Dacă îți plac lucrurile “clasice” , atunci încă mai există pentru tine o categorie de salopete care a rămas destul de similară cu articolul original, mai precis: salopeta clasică de blugi, albastră și cu bretele.

Dacă te caracterizează un stil mai elegant, atunci poți opta pentru o salopetă damă elegantă, cu corset în partea de sus (și eventual decorată cu câteva paiete, pentru un plus de strălucire), care se poate potrivi perfect atât pe perioada zilei, cât și seara. Acest tip de salopetă poate fi accesorizat cu pantofi sau sandale cu toc și poșete elegante de dimensiuni mici.                     

De asemenea, salopetele elegante pot fi potrivite și pentru birou sau ocazii speciale. De exemplu, poți încerca o salopetă ocazie lungă și cu croială mulată, neagră sau într-o culoare foarte feminină și discretă, precum roz pal, care cu siguranță te va pune în valoare, indiferent dacă o porți la job sau la ocazii mai deosebite.  Salopeta office poate fi purtată cu pantofi cu toc (eventual stiletto) și o poți accesoriza cu pouch-uri sau genți elegante mici, dar și cu genți elegante voluminoase, mai practice.

Poate nu știai acest lucru, însă, există și salopete de seară. Salopetele au ajuns să fie realizate din materiale din ce în ce mai fine și mai delicate, decorate cu diferite tipuri de aplicații, precum mini-cristale sau paiete strălucitoare, devenind, astfel, adevărate ținute de  seară, superbe și elegante. Salopetele de seară pot fi purtate cu sandale cu toc înalt și cu genți-plic, potrivite pentru ținute de seară.

După cum ai observat, salopetele au ajuns să aibă multiple întrebuințări pe lângă cele inițiale și au evoluat către numeroase modele și tipuri, potrivite pentru tot felul de ocazii. Acestea sunt foarte ușor de accesorizat, dar sunt și foarte comode și ușor de purtat. mai mult, Fiind un articol vestimentar inedit, poți fi sigură ca o salopetă te va ajuta să ieși în evidență oriunde o porți. Așadar, ai toate motivele sa porți salopete elegante damă.  

Au văzut: 423