Mariana ianuarie 15, 2020

In caz ca te intrebi de ce este bine sa cunosti diferentele intre caminele si azilele de batrani, raspunsul este simplu: ca sa poti face o alegere informata in situatia in care ar trebui sa asiguri o batranete decenta unui varstnic drag de a carui ingrijire nu te poti ocupa personal.

Iata, asadar, care sunt principalele diferente intre cele doua tipuri de institutii :

In primul rand, intr-un camin de batrani numarul persoanelor aflate in ingrijire este mult mai mic decat intr-un azil de batrani. Datorita acestui fapt, personalul caminului va avea posibilitatea sa ofere mai mult timp si atentie rezidentilor.

In al doilea rand, azilul de batrani este de obicei solutia agreata pentru persoanele care se confrunta cu deficiente majore in desfasurarea activitatilor de zi cu zi si care au nevoie constanta de asistenta medicala. Caminul de batrani reprezinta o solutie si pentru aceasta categorie de persoane, dar si pentru persoanele varstnice care nu au astfel de probleme si care sufera pur si simplu din cauza singuratatii!

Nu in ultimul rand, ne place sau nu, azilele, indiferent ca sunt private sau de stat, seamana din multe puncte de vedere cu spitalele. De aici provine si reticenta multor oameni, fie numai si la auzirea cuvantului “azil”. Atmosfera intr-un camin de batrani este, de regula, mult mai familiala si prietenoasa, aici punandu-se accent si pe confortul psihologic al rezidentilor, nu doar pe serviciile de ingrijire.

Bineinteles, indiferent de denumire, e recomandat sa fim foarte atenti la oferta propriu-zisa a oricarei institutii care promite ca va avea grija de seniorii din viata noastra pe care nu ii putem ingriji personal. O vizita la caminul de batrani pe care il avem in vedere poate fi concludenta. Iar refuzul institutiei de a face o vizita inainte de incredintarea varstnicului ar trebui sa dea de gandit!

La Caminul de batrani privat Briza Marii din Eforie Nord, judetul Constanta, este binevenit oricine doreste sa evalueze personal conditiile de cazare si tratament, in vederea incredintarii unui varstnic spre ingrijire. Caminul este situat la 100 m de plaja si la 150 m de baza de tratament Eforie Nord, oferind conditii de cazare excelente, in camere de 2 si 3 locuri :

  • baie proprie;
  • TV;
  • aer conditionat;
  • balcon;
  • paturi de o persoana.

Mai multe detalii despre acest camin de batrani privat gasiti pe site-ul www.caminulbrizamarii.ro!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*