bicicleta_magnetica

Tot ce trebuie sa stii despre bicicleta magnetica!

Ne dorim un corp sanatos, ne dorim un corp atragator, ne dorim un corp dezvoltat armonios. Fiecare dintre noi are unul sau mai multe obiective legate de aspectul fizic, iar cea mai simpla si eficienta cale catre atingerea acestora este activitatea fizica regulata. Daca doresti sa pierzi cateva kilograme din zonele “vulnerabile” (coapse, abdomen, fese), sa iti tonifiezi musculatura si sa iti imbunatatesti conditia fizica si starea generala de sanatate, poti apela cu incredere la antrenamentele cardiovasculare zilnice pe o bicicleta magnetica. Folosind un aparat fitness in confortul propriei locuinte, scuzele ar trebui sa dispara, iar rezultatele sa se vada intr-un timp foarte scurt.

Ce este bicicleta magnetica?
Din categoria bicicletelor stationare, bicicleta magnetica este o varianta ce dispune de o volanta mai mare, motiv pentru care iti va oferi un beneficiu important: va putea asigura o rezistenta mai mare la pedalare datorita greutatii volantei. Evident, nu este necesar si nici indicat sa folosesti treapta superioara de rezistenta inca din primele zile, insa odata ce progresezi din punct de vedere al conditiei fizice, vei avea acces si la un nivel de rezistenta superior, care iti va solicita musculatura si iti va forta organismul sa arda mai multe calorii atat pe parcursul antrenamentelor, cat si dupa.

Care sunt principiile de functionare?
Bicicleta magnetica, dupa cum se poate observa si din denumire, foloseste forta magnetica pentru a asigura o tensiune constanta pe parcursul functionarii. Mai precis, un set de magneti dispusi pe roata asigura o functionare simpla, iar sistemul de franare de care dispune bicicleta magnetica poate fi ajustat manual. Asadar, rezistenta la pedalare se va modifica prin rotirea butonului de tensiune care controleaza pozitia respectivilor magneti. Pentru a avea control total asupra volantei, sistemul de franare este proiectat folosind tehnologia curentilor turbionari.

Cand este bicicleta magnetica cea mai buna alegere?
Acest tip de bicicleta stationara are cateva beneficii specifice, printre care dimensiunea si greutatea volantei, sistemul de franare si faptul ca poate fi folosita fara a fi necesar sa o conectezi la o sursa de electricitate. Tocmai de aceea, bicicleta magnetica este printre cele mai potrivite aparate fitness pentru atingerea obiectivelor sportive in confortul propriei locuinte.

Ce pret are o bicicleta magnetica?
Dat fiind faptul ca sistemul de functionare al acestui aparat este simplu si nu implica tehnologie de control, monitorizare sau stabilizare, pretul unei biciclete magnetice este mai scazut decat in cazul altor modele, acesta fiind inca un avantaj important. De regula, o bicicleta magnetica de calitate se poate situa in jurul sumei de 500 de Lei, insa in cazul in care doresti sa folosesti un model semiprofesional sau profesional, aceasta suma va creste simtitor.

Cateva beneficii importante
Specialistii in fitness de la Sport-Mag.ro ne dezvaluie faptul ca exercitiile cardio efectuate timp de jumatate de ora pe zi contribuie decisiv la imbunatatirea sistemului cardiovascular si la intarirea sistemului imunitar. Datorita elevarii si mentinerii la un nivel ridicat a ritmului cardiac pe durata antrenamentelor, oxigenarea organelor din corp va fi foarte buna. Mai mult decat atat, riscul de accidentare in urma efortului intens efectuat pe acest aparat este unul foarte redus, mai ales daca respecti perioadele de incalzire si revenire la fiecare sesiune de exercitii. Multumita contactului permanent pe care talpile tale il au cu pedalele, articulatiile sunt protejate de socuri si microsocuri pe parcursul pedalarii, motiv pentru care bicicleta magnetica ofera posibilitatea de a exersa chiar si persoanelor cu sensibilitate la glezne, genunchi sau solduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *