Beneficiile pentru sanatate ale papadiei

Papadia este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din compexul B precum si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.

In medicina traditionala, chineza, papadia este adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, apendicitei, boli de rinichi, diareea, si a diabetului zaharat.

Radacinile plantei sunt utilizate in principal ca stimulent al poftei de mancare, pentru probleme de ficat si vezica biliara. Frunzele de papadie sunt folosite ca diuretic pentru a ajuta organismul sa elimine excesul de lichid.

Florile de papadie au proprietati antioxidante si pot ajuta, la intarirea sistemului imunitar. Unii specialisti recomanda radacina de papadie pentru detoxifierea ficatului.

Anghinarea: proprietati si beneficii pentru un stil de viata echilibrat

Folosita atat in gastronomie, cat si in medicina naturista, unde sunt utilizate in special radacina si frunzele, planta de anghinare este recunoscuta pentru beneficiile pe care le are in special asupra ficatului, sanatatii inimii si a nivelului de colesterol.

Anghinarea se cultiva in special pentru frunzele sale care au un continut de aproximativ 0,2-0,3% cinarina (un puternic antioxidant cu actiune hepatoprotector), pentru principiile amare azulenogene care ajuta in detoxifierea ficatului, pentru enzime, sarurile de potasiu, magneziu.

Datorita complexului de principii active pe care anghinarea le are in structura sa, planta este recunoscuta pentru o serie de beneficii, intrand in compozitia unor suplimente alimentare si produse cu rol hepatoprotector.

Consumul de anghinare poate ajuta la incetinirea activitatii alfa-glucozidazei, o enzima lipozomala care descompune amidonul in glucoza si care influenteaza reglarea nivelului de zahar din sange.

Anghinarea poate fi utilizata atat ca aliment in gastronomie, cat si ca principiu activ in unele suplimente cu rol in sustinerea functiei hepatice, mentinerea nivelului de colesterol si a trigliceridelor, precum si a concentratiei de glucoza din sange.

Orezul rosuorezul cu proprietati nutritive

Orezul rosu are proprietati nutritive de exceptie, fiind bogat in vitamina E, B6 si antioxidanti.

Este o sursa excelenta de magneziu, fier, mangan, zinc, minerale ce au rolul de a intari sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.

Este o sursa buna de fibre si carbohidrati complecsi ce regleaza nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul, mentine sanatatea vaselor de sange si previne aparitia bolilor cardiovasculare.

Orezul rosu este un aliment care contribuie la scaderea nivelului colesterolului datorita ingredientului activ monacolin K, care controleaza actiunea unei enzime-cheie din ficat, responsabila cu producerea colesterolului.

Policol One–  remediu natural pentru scaderea colesterolului

Combinatia dintre monacolin K, Guggul, extracte de papadie, anghinare, Coenzima Q10, trestie de zahar din suplimentul Policol One aduce urmatoarele beneficii organismului:

  • Contribuie la scaderea nivelului de colesterol;
  • Creste nivelul HDL (colesterolul bun);
  • Tratament triglicerdide si colesterol marit
  • Curata vasele de placi si depuneri
  • Protejeaza inima;
  • Scade riscul de accident vascular cerebral;
Au văzut: 5