Chiar daca sezonul rece si-a intrat in drepturi si nu mai purtam sandale si pantofi decupati, pedichiura trebuie tratata cu aceeasi importanta ca si manichiura pe tot parcursul anului. Din cauza incaltarilor rigide si dure, picioarele noastre sunt mai predispuse bataturilor in aceasta perioada.

Bataturile sunt straturi de epiderma ingrosata care apar atunci cand pielea este supusa presiunii exercitata de obiectele solide. In majoritatea cazurilor, cele mai afectate zone sunt cele din jurul degetului mare si degetului mic, unde majoritatea incaltarilor preseaza puternic pielea. Bataturile pot aparea si la maini, mai exact in podul palmei imediat sub degete. Din nefericire, acestea pot provoca dureri, stari de disconfort, imposibilitatea de a alege un anumit tip de incaltaminte si dau un aspect inestetic.

Cea mai intalnita cauza a bataturilor sunt pantofii necorespunzatori. Pantofii foarte stransi pot comprima zone ale talpii, iar daca sunt prea largi piciorul aluneca in mod repetat si se freaca de pantof. In ceea ce priveste mainile, bataturile sunt cauzate de presiunea repetata a instrumentelor dure, precum cutitele sau chiar instrumentele de scris. 

Vesea buna este ca exista produse manichiura si pedichiura care pot ajuta la eliminarea acestora. Cel mai popular este gelul pentru indepartarea bataturilor. Utilizat atat in saloane, cat si acasa de femeile obisnuite, acesta a primit doar cuvinte de lauda. Avand componente alcaline, gelul inmoaie rapid zonele cu calozitati ale picioarelor si le face mai usor de curatat fara a fi nevoie de forta mecanica sau instrumente metalice cu lama. Pe langa faptul ca acestea pot fi indepartate fara durere si timpul este redus considerabil, ne mai fiind necesara inmuierea zonelor cu probleme zeci de minute si depunerea unui efort suplimentar pentru a le elimina. Astfel, puteti obtine o pedichiura sau o manichiura perfecta intr-un timp mai scurt si mult mai usor, fara dureri si cu mai putin efort.

Au văzut: 506