Atunci cand apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini, ti se va oferi posibilitatea de a alege intre automobile cu transmisie manuala sau transmisie automata. Ce diferente exista intre aceste doua tipuri de automobile si cum se reflecta acestea in experienta generala la volanul masinii? In continuare, iti vom oferi cateva informatii despre fiecare tip de transmisie, pentru ca atunci cand apelezi la serviciile de inchirieri masini, sa fii bine informat in privinta alegerii pe care o vei face.

Masini cu transmisie manuala

O masina cu transmisie manuala presupune schimbarea vitezelor de catre sofer. Din acest motiv, automobilul dispune de 3 pedale: ambreiajul, frana si acceleratia. O masina cu transmisie manuala poate fi un pic mai dificil de condus, asadar, atunci cand apelezi la serviciile de inchirieri masini si vrei un vehicul cu transmisie manuala, este indicat sa ai ceva experienta la volan.

Avantajul masinilor cu transmisie manuala este ca au un consum de combustibil mai eficient. La FocusRent, companie ce ofera servicii de inchirieri masini de peste 10 ani in Bucuresti si Otopeni, vei gasi masini cu transmisie manuala de toate categoriile: economic, luxury, SUV, precum si microbuze. Printre modelele disponibile in oferta noastra de inchirieri masini cu transmisie manuala, mentionam:

 • Dacia Logan
 • Ford Fiesta
 • Ford Focus
 • Skoda Octavia
 • Ford Mondeo
 • VW Passat
 • Audi A4
 • Dacia Duster
 • Nissan Pathfinder
 • BMW X5
 • Mercedes Vito
 • VW Transporter

Masini cu transmisie automata

O masina cu transmisie automata, in mod evident, va schimba vitezele in mod automat in locul soferului. Drept urmare, un astfel de automobil nu necesita existenta unei pedale de ambreiaj, avand doar pedala de acceleratie si frana. Datorita faptului ca soferul este scutit de schimbarea manuala a vitezelor, o masina cu transmisie automata este mai usor de condus. Cu toate acestea, va trebui sa folosesti frana mai des pentru un control mai bun al masinii, deoarece poti fii tentat sa apesi acceleratia mai mult decat este cazul.

In oferta serviciului de inchirieri masini de la FocusRent, se remarca doua modele de masini cu transmisie automata: Opel Corsa si Hyundai Santa Fe.

Opel Corsa este o masina germana cu cutie de viteze automata, apreciata in mod special pentru design-ul sportiv si cel mai bun sistem audio stereo din clasa sa. Motorul sau dezvolta intre 85-95 CP si, surprinzator pentru o masina cu transmisie automata, are un consum de combustibil de numai 5.5 litri/100km. In plus, are un volum al portbagajului de aproximativ 200 litri si este dotata cu servodirectie, geamuri electrice, aer conditionat, radio cd cu mp3 si inchidere centralizata.

Hyundai Santa Fe este un alt model de masina cu transmisie automata, disponibila prin serviciile de inchirieri masini de la FocusRent. Acest automobil impunator transforma condusul in cea mai agreabila experienta, avand urmatoarele dotari premium: Clima (AC), ABS, ESP, Computer de bord, Alarma, Proiectoare Ceata, Geamuri Electrice, Inchidere Centralizata, Oglinzi Electrice, Radio CD MP3, scaune incalzite, servodirectie, 8 Airbaguri, si un motor ce dezvolta o putere de 150 CP, la un consum mediu de 8,0 litri/100 km.

Au văzut: 45