cumperi-calculator

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui PC, va trebui sa aveti cateva lucruri in vedere, astfel incat sa faceti o achizitie cat mai buna. Exista mai multe categorii de cumparatori de PC-uri si anume persoanele care se orienteaza catre sistemele cele mai scumpe de pe piata, fara a-i interesa neaparat componentele, cele care aleg cel mai ieftin sistem de pe rafturile hypermarket-urilor, precum si pasionatii.

Aceasta a treia categorie isi asambleaza de obicei singuri hardware-ul, ei preferand sa-si aleaga cu atentie componentele din care va fi realizat calculatorul lor. Cei din urma sunt asadar si cei mai castigati. Ei au asadar de castigat datorita costurilor finale, dar si datorita calitatii, precum si a prformantei, dar si a fiabilitatii sistemului.

Este un lucru destul de recunoscut faptul ca de cele mai mutle ori, sistemele care se gasesc in rafturile magazinelor sunt si cele cu componentele cele mai slabe, de aceea ele sunt comercializate si la un pret cat mai ieftin. Ele apar asadar in multe oferte soc, dar si super-oferte, precum si in alte tipuri de oferte. Acestea sunt totusi de evitat, mai ales daca nu se specifica in detaliu configuratia lor. Va trebui asadar sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat sa nu aveti dificultati in alagerea unui sistem de gaming care sa va ofere o calitate cat mai sporita.

Alegeti asadar in primul rand placa de baza. Aceasta este cea mai importanta piesa dintr-un computer refurbished, SH sau nou. Stabilitatea sistemului depinde extrem de mult de aceasta componenta. Viitoarele upgrade-uri pot fi facute asadar cu mai putine batai de cap. In al doilea rand, procesorul trebuie si el ales in functie de nevoile voastre, de aceea, un procesor de ultima generatie din gama Core i3, i5 sau i7 este unul potrivit, el asigurand un suport complet pentru orice fel de tip de aplicatie. Un procesor cat mai accesibil este unul care va reusi sa faca fata mereu cu brio oricaror probleme.

Memoria RAM joaca si ea un rol decisiv, de aceea trebuie aleasa cu atentie, de aceea este asadar importants a aveti un minim de 4 GB de RAM. Veti avea nevoie si de o placa video decenta pentru rularea jocurilor in conditii cat mai bune. Bineinteles, nu trebuie sa uitati nici de hard disk. Aceasta componenta este si ea extrem de importanta, iar un HDD cu 1 TB este perfect pentru orice persoana.